Herceg Novi: Počelo da radi Ljetnje kino

Ulaznice su tri eura, a projekcije bi na tvrđavi Forte Mare trebalo da traju do kraja septembra
136 pregleda 0 komentar(a)
Forte Mare, Herceg Novi, Foto: Slavica Kosić
Forte Mare, Herceg Novi, Foto: Slavica Kosić
Ažurirano: 19.07.2015. 13:59h

Crtanim filmom Sniježna kraljica iz Diznijeve produkcije sinoć je počelo da radi obnovljeno ljetnje kino Forte Mare cinema.

Filmovi se prikazuju na tvrđavi Forte Mare, a prvih deset dana biće posvećeni najgledanijim dječijim i filmovima za odrasle, kazao je v.d. direktor JUK „Hreceg fest", Stevan Koprivica i najavio djela koja se prikazuju u evropskim prijestonicama kao Mad Max i Nemoguća misija, ali će na repertoaru biti i umjetnički ambiciozniji filmovi.

U saradnji sa BLITZ FILM & VIDEO Beograd, bioskop je opremljen vrhunskom opremom, posljednjom tehnologijom sa ozvučenjem, koja će biti korišćena i na Montenegro film festivalu.

Ulaznice su tri eura, a projekcije bi na tvrđavi Forte Mare trebalo da traju do kraja septembra.

Filmovi se na toj tvrđavi “vrte” od 1952. godine i to je vjeruju mnogi jedan od najljepših i najstarijih ljetnih bioskopa u Crnoj Gori.

Prije četvrt vijeka posljednja projekcija na tvrđavi prikazana četvrtog novembra, što znači da je ljetna bioskopska sezona trajala punih pet mjeseci.

Nekada su u gradu radila četiri ljetnja bioskopa. Pored onog u Herceg Novom, projekcije su organizovane još u Igalu, Meljinama i u Bijeloj. Smanjeno interesovanje gledalaca ugasio je pozornice na rivijeri.

Tvrđava Forte Mare - Morska tvrđava ili tvrđava od mora, na kojoj je Ljetnje kino, jedan je od bolje očuvanih hercegnovskih utvrda čiju je gradnju počeo Herceg Stjepan Vukčić Kosača u prvoj polovini 15. vijeka.

Bonus video: