Promocija knjige "JA ili ja, ko sam ja?" u Baru i Budvi

Poslije završenih studija medicine, dr Lazar Trifunović je zapao u psihičku krizu, a kako bi sebi našao lijek krenuo je da putuje. Iz tih putovanja, u formi putopisne autobiografije, nastala je knjiga "JA ili ja, ko sam ja?"
140 pregleda 0 komentar(a)
Lazar Trifunović, Foto: Nova knjiga
Lazar Trifunović, Foto: Nova knjiga
Ažurirano: 17.07.2015. 11:18h

Promocija knjige "JA ili ja, ko sam ja?" dr Lazara Trifunovića, jednog od najpoznatijih svjetskih homeopata, biće održana 19. jula na platou ispred Dvorca kralja Nikole u Baru.

Dr Lazar Trifunović rođen je u Novom Sadu, gdje je odrastao i završio Medicinski fakultet, a potom u Londonu na Vestminster univerzitetu i Homeopatski fakultet. Nakon toga, završava i prvi stepen koledža za integrativnu psihosintezu Revižn u Londonu. Preko tri godine proveo je putujući i istražujući drugačije načine liječenja, ali i tragajući za srećom. Rezultat svih tih putovanja i otkrića do kojih je došao, opisao je u knjizi neuobičajenog naslova "JA ili ja, ko sam ja?", koju je ove godine objavila podgorička Izdavačka kuća "Nova knjiga".

Poslije završenih studija medicine, dr Lazar Trifunović je zapao u psihičku krizu, a kako bi sebi našao lijek krenuo je da putuje. Iz tih putovanja, u formi putopisne autobiografije, nastala je knjiga "JA ili ja, ko sam ja?", koja donosi priču o dva autorova puta. Jedan put vodio ga je širom planete: od zemalja Evrope, Azije, Afrike do Amerike, a drugi put vodio ga je na putovanje unutar samog sebe. Kako bi se oslobodio svih nemira, očaja, unutrašnjih previranja i neprijatnih osjećanja, iz Novog Sada se uputio u London. Međutim, u Londonu je samo na kratko osjetio olakšanje, pa su ubrzo uslijedila putovanja širom planete.

No, sve to mu nije mnogo pomoglo, pa je shvatio da je jedini način da se oslobodi muka - da promijeni smjer svojih putovanja. Da, u potrazi za izgubljenim osmjehom, krene da putuje unutar sebe.

Dr Trifunović navodi da je na tim putovanjima došao do zaključka da postoji put za koji nam ne treba pasoš, viza, novac, niti bilo šta drugo sem smjelosti. Smjelosti da se suočimo sa najcrnjim dijelovima naše ličnosti i promijenimo ih, jer ono što nosimo u sebi, bez obzira gdje pošli, zauvijek ostaje u nama.

Organizatori promocije u Baru su Kulturni centar Bar i Izdavačka kuća "Nova knjiga". Promocija počinje u 19.00 sati.

Nakon promocije u Baru, autor će se predstaviti publici u Budvi, u utorak, 21. jula, na Trgu pjesnika. Promocija u Budvi počinje u 21.00 sat, a njeni organizatori su Grad teatar i izdavačka kuća "Nova knjiga".

Bonus video: