Blažo Milić karijeru nastavlja u Orestijadi

172 pregleda 2 komentar(a)
Blažo Milić, Foto: Odbojkaški savez Crne Gore
Blažo Milić, Foto: Odbojkaški savez Crne Gore
Ažurirano: 16.07.2015. 09:29h

Debitanski nastup u Svjetskoj ligi, u kojem je opravdao, možda i prevazišao očekivanja selektora Slobodana Boškana, donio mu je pomak u karijeri - srednji bloker naše reprezentacije Blažo Milić karijeru će nastaviti u grčkoj Orestijadi.

Vijest je objavljena na sajtu Orestijade (Milić je predstavljen kao “toranj” iz Crne Gore zbog svojih 210cm visine), a potvrdila je i menadžerska agencija koja zastupa interese 28-godišnjeg Nikšićanina.

"Ponuda Orestijade se poklopila sa mojim ambicijama pa smo brzo se dogovorili", rekao je Milić za "Vijesti".

Orestijada se prošle sezone vratila u prvu ligu Grčke nakon godina igranja u nižem rangu, i prvenstvo je završila na osmom mjestu. Zlatni period Orestijade je bio 90-ih godina, kada je tri puta bila vicešampion (1993, 1997, 1998).

Milić je prošlu polusezonu odigrao u švajcarskom Nafelsu (zajedno sa Markom Vukašinovićem), sa kojim je završio na trećem mjestu u prvenstvu.

Karijeru je počeo u rodnom Nikšiću, u Sutjesci, odakle je 2010. godine stigao u Studentski centar. Nakon dvije i po godine u podgoričkom klubu, u februaru 2012. „otisnuo” se u inostranstvo, u makedonsku Škendiju, gdje je proveo polusezonu.

U ljeto 2012. godine je stigao u Budvansku rivijeru, gdje je ostao godinu, a u prošloj sezoni je igrao za slovačku Bratislavu. Prije dolaska u Švajcarsku, Milić je proveo mjesec dana u Libanu.

U Svjetskoj ligi, Milić je ulazio u igru u sedam od osam mečeva (nije igrao jedino protiv Portorika u Istanbulu) i upisao je ukupno šest poena.

"Reprezentativni dres je cilj svakog sportiste. Pripreme i turniri koji su za nama su mi mnogo značili kako na polju poboljšanja svoje igrem čemu uvijek težim, tako i zbog mogućnosti da me kao i moje saigrače vidi na djelu veliki broj klubova i menadžera. Kao plod toga stigla je ponude Orestijade. Ostaje žal za propuštenom prilikom na turniru u Slovačkoj, ali ja ne sumnjam da će naša reprezentacija već sljedeće godine, iskusknija za godinu, još odlučnije krenuti ka drugoj diviziji koja nam je na žalost za malo izmakla", zaključio je Milić.

Bonus video: