Vukašinović osumnjičen da je pomagao ubici Bećirovića

Danilovgrađanin je negirao povezanost sa ubistvom Dragana Bećirovića, a nakon saslušanja mu nije određeno zadržavanje...
1175 pregleda 2 komentar(a)
Dragiša Vukašinović, Foto: Boris Pejović
Dragiša Vukašinović, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 16.07.2015. 05:25h

Danilovgrađanin Dragiša Vukašinović saslušan je juče u Višem državnom tužilaštvu zbog sumnje da je bio saučesnik u ubistvu biznismena Dragana Bećirovića.

Za ubistvo Bećirovića tužilaštvo sumnjiči njegovog sugrađanina Marka Šaranovića, a kao drugi saučesnik označen je Milan Bulatović.

Vukašinović je juče pred tužiteljkom Suzanom Milić negirao izvršenje krivičnog djela. Njemu nakon saslušanja nije određeno zadržavanje. Saslušanje Danilovgrađanina prvobitno je bilo planirano za 10. jul.

Dva dana prije toga on je od tužiteljke Milić dobio poziv da se javi u tužilaštvo, u svojstvu osumnjičenog za teško ubistvo. Na pozivu je napisano da je obavezno prisustvo branioca.

Međutim, on tog dana nije imao branioca, pa je svoju odbranu pred tužiteljkom Milić iznio juče.

Njegov pravni zastupnik, advokat Branislav Lutovac "Vijestima" je nakon saslušanja rekao da je tužilaštvo pokrenulo postupak protiv Vukašinovića kao saizvršioca ubistva Budvanina.

"Ranije je postupak za isto krivično djelo pokrenut protiv osumnjičenog Marka Šaranovića. Osumnjičeni Vukašinović je iznio odbranu, negirao izvršenje krivičnog djela i negirao da je uopšte poznavao pokojnog Bećirovića", kazao je Lutovac.

On tvrdi da tužiteljka protiv Vukašinovića nema nikakve dokaze.

"Kao i kod Marka Šaranovića, tužilaštvo barata sa udaljenim indicijama, bez ijednog neposrednog materijalnog dokaza”, kazao je Lutovac.

Vukašinović je tokom istrage ubistva Budvanina i ranije saslušavan, ali u svojstvu svjedoka.

Šaranović i Bulatović uhapšeni su 22. januara 2015.

Policija je tada na vanrednoj pres konferenciji saopštila da je prikupljeno dovoljno dokaza na osnovu kojih Šaranović odgovara za teško ubistvo, a Bulatović za pomaganje i prikrivanje.

Istražitelji vjeruju da je Šaranović 10. aprila 2011. u Budvi prvo fizički nasrnuo na Bećirovića, a zatim ga i ubio. On se od kraja januara nalazi u pritvoru, a Bulatović se brani sa slobode.

Bonus video: