Policija zaplijenila pola kg skanka i 100 gr heroina

65 pregleda 5 komentar(a)
Heroin, Foto: Shutterstock
Heroin, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 15.07.2015. 15:34h

Policija je u Podgorici i Tivtu otkrili i zaplijenili oko pola kilograma skanka i 100 grama heroina i uhapsila državljanina Kosova V.Š. (22) i R.K. (25) iz Nikšića koji su osumnjičeni da su drogu posjedovali radi dalje prodaje.

"Službenici Grupe za suzbijanje droge Podgorica su, u sadejstvu sa službenicima Centra bezbjednosti Podgorica, 10. jula u mjestu Masline u Podgorici, kontrolisali V.Š. (22), državljanina Kosova sa boravkom u Podgorici, koji je upravljao motociklom marke "Piaggo Liberty". Pregledom lica i motocikla u kufertregeru motocikla je pronađeno oko 500 grama biljne materije za koju se posumnjalo da se radi o marihuani tipa skank. Osim toga, pregledom ručne torbice V.Š. je pronađen jedan tzv. džoint i jedan zamotuljak sa sadržajem iste materije za koju se sumnja da je ova opojna droga", navodi se u saopštenju Uprave policije.

O događaju je obaviješten zamjenik Višeg državnog tužioca u Podgorici. V.Š. je uhapšen, a od njega je, osim navedenog, oduzet i novac u iznosu od 50 eura kao i motocikl koji je, kako se sumnja, korišćen prilikom vršenja krivičnog djela.

"Kriminalistička obrada upućuje na sumnju da je V.Š. izvjesno vrijeme nabavljao i stavljao u tzv. uličnu prodaju marihuanu tipa skank i to u količinama od 500 grama i više, te da je navedenu drogu koja je pronađena u kufertregeru motocikla kojim je upravljao posjedovao radi daljeg stavljanja u promet. Osumnjičeni V.Š. je, uz krivičnu prijavu, priveden ZVDT u Podgorici, zbog osnova sumnje da je počinio krivično djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga", dodaje se u saopštenju.

U Tivtu je policija uhapsila R.K. (30) iz Nikšića, kod kojeg je, kako je navedeno,pronađen zamotuljak sa oko 100 grama praškaste materije za koju se sumnja da je heroin.

"Službenici OB Tivat su, postupajući na osnovu operativnih saznanja, 4. jula u mjestu Lepetane zaustavili i kontrolisali vozilo "BMW X5", u kojem su se nalazila tri lica – vozač i dva saputnika od kojih je jedan bio R.K. Sumnja se da je R.K. heroin posjedovao radi daljeg stavljanja u promet. On je lišen slobode i uz krivičnu prijavu priveden ZVDT u Podgorici, zbog osnova sumnje da je počinio krivično djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga", navodi se u saopštenju Uprave policije.

Oduzeti skank i heroin upućeni su u Forenzički centar radi vještačenja.

Bonus video: