Tivat: U subotu svečano otvaranje galerije "Pizana"

U drugačije osmišljenom konceptu art punkt-a biće predstavljeni radovi savremenih likovnih autora kao što su Roman Đuranović, Vana Prelević, Nada Kažić, Biljana Keković, Igor Rakčević, Vladimir Đuranović, Slobodanka Mićunović, Željko Reljić, Adin Rastoder, Vlatka Vujošević, Tadija Janičić, Bojana Jokmanović, Nemanja Golijanin i mnogi drugi
60 pregleda 0 komentar(a)
Galerija Pizana, Igor Rakčević, Foto: Siniša Luković
Galerija Pizana, Igor Rakčević, Foto: Siniša Luković
Ažurirano: 15.07.2015. 12:14h

Svečano otvaranje podgoričke galerije “Pizana” u Tivtu, sa selekcijom radova istaknutih crnogorskih i regionalnih umjetnika, biće organizovano u subotu 18. jula u galerijskom prostoru koji se nalazi na uglu novog rezidencijalnog kompleksa “Ksenija” u nautičkom centru Porto Montenegro, sa početkom u 20:30 sati.

U drugačije osmišljenom konceptu art punkt-a biće predstavljeni radovi savremenih likovnih autora kao što su Roman Đuranović, Vana Prelević, Nada Kažić, Biljana Keković, Igor Rakčević, Vladimir Đuranović, Slobodanka Mićunović, Željko Reljić, Adin Rastoder, Vlatka Vujošević, Tadija Janičić, Bojana Jokmanović, Nemanja Golijanin i mnogi drugi.

“Tokom trajanja “umjetničke sezone” “Pizana” će u novom izložbenom prostoru u Tivtu prezentovati aktuelne teme i tendencije u crnogorskoj i regionalnoj umjetničkoj praksi. Namjera nam je da ovim projektom promovišemo nove cikluse umjetnika i mlade autore; da novi izložbeni prostor „Pizane“ bude mjesto za neformalno okupljanje i kreativna dešavanja u Crnoj Gori, tačka žive komunikacije među rezidentima Porto Montenegra, vlasnicima brodova, umjetnicima, kolekcionarima i kulturnim ustanovama“, kazao je tim povodom menadžer galerije „Pizana" Ivan Šuković.

Osim težnje da se zadovolje visoki umjetnički strandardi, u okviru svake postavke, galerija će voditi računa da izložbe imaju segmente komercijalnog i omoguće potencijalnim kupcima jednostavniju dostupnost umjetničkih djela, ali i direktne razgovore sa umjetnicima.

Bonus video: