Veljovića saslušavaju zbog stanova

Bivši šef crnogorske policije je, prema nezvaničnim informacijama “Vijesti”, u Osnovno državno tužilaštvo pozvan kao svjedok
10 komentar(a)
Veselin Veljović, Foto: Zoran Đurić
Veselin Veljović, Foto: Zoran Đurić
Ažurirano: 15.07.2015. 07:24h

U podgoričkom osnovnom tužilaštvu oko 9.00 sati počelo je saslušanje Veselina Veljovića, zbog navodne sumnjive raspodjele stanova i novca iz kase Sindikata Uprave policije.

Bivši šef crnogorske policije je, prema nezvaničnim informacijama “Vijesti”, u Osnovno državno tužilaštvo pozvan kao svjedok.

Tužilaštvo je tokom istrage o nezakonitoj raspodjeli 18 sindikalnih stanova, krivične prijave podnijelo protiv nekadašnjeg šefa Sindikata Uprave policije Dušana Vratnice i još 24 sindikalaca.

Svi oni su učestvovali na sjednici Glavnog odbora Sindikata na kojoj je, prema tvrdnjama tužioca, usvojena nezakonita odluka o dodjeli 18 stanova na Tuškom putu.

Iz Tužilaštva su ranije saopštili da su postupali po krivičnim prijavama policajaca i da su prikupili dokaze koji ukazuju na postojanje osnovane sumnje da su prijavljeni izvršili krivično djelo nesavjestan rad u službi.

Svi prijavljeni ranije su saslušani, a neki od njih tvrdili su da ispaštaju zbog dogovora koje je Veljović mimo njihovog znanja pravio sa vrhom Sindikata policije.

Veljovića, međutim, nema na spisku osumnjičenih, iako u policijskoj dokumentaciji predatoj tužilaštvu piše da postoji osnovana sumnja da je on zloupotrijebio službeni položaj u tom slučaju.

Na osnovu toga, prema Veljovićevom nalogu, a sa dopuštenjem Vratnice, sindikalne stanove dobili su pomoćnik direktora UP-a Nikola Janjušević, Zoran Radulović, Radmilo Strugar, Jovica Rečević, Petar Šestović, Darko Ćorac, Milan Kovačević, Vesko Damjanović, Ljljana Nikolić, Ilija Janjušević, Dragan Klikovac i Goran Jokić.

Vratnica je navodno, mimo propisa, dodijelio šest stanova članovima predsjedništva Sindikata Dragoljubu Dediću, Mladenu Šuškavčeviću, Ljiljani Gogić, Baću Baćoviću, Draganu Goroviću i Dušku Janjuševiću.

Bonus video: