Švedski sto ga koštao 1.700 eura

“Tražiću im sve što me sljeduje... Ne zbog novca, ja sam imućan čovjek, nego zbog neljudskog odnosa i činjenice da tu ljetujem već godinama. I ostaću im u hotelu po planu - do 19. jula kada se moram vrattiti u Prištinu zbog obaveza. Inače bih ostao do septembra, da me gledaju svaki dan sve dok mi ne vrate i zadnji cent”
249 pregleda 0 komentar(a)
Hotel Albatros, Taraku Selami, Foto: Vijesti online
Hotel Albatros, Taraku Selami, Foto: Vijesti online
Ažurirano: 14.07.2015. 17:34h

Filmski režiser Taraku Selami (64) sa Kosova, tvrdi da je prije nekoliko dana brutalno pokraden prilikom doručka u hotelu "Albatros" u Ulcinju, gdje je redovni gost već više od deset godina.

On je novinaru “Vijesti” ispričao da mu je novčanik sa 1.700 eura i vizit karticama nestao sa stola na terasi hotela, dok je pošao unutra da sa švedskog stola uzme doručak.

"Radio sam nešto na lap- topu i popio nekoliko kafa i sokova, kada je oko 10 časova došao šef restorana da me upozori da je doručak pri kraju. Odlučio sam da se preselim za susjedni čist sto i donesem doručak. Prebacio sam laptop onako otvoren, telefon i cigarete, ali ne i novčanik koji je cijelo vrijeme bio iza računara. Kada sam se vratio, za svega nekoliko minuta, nije ga bilo, a sto gdje sam sjedio bio je već pospremljen”, kazao je Selami inspektorima policije.

To piše u prijavu koju je Prištevac potpisao u policiji, a u koju su “Vijesti” imale uvid.

Selami kaže da je u panici odmah pozvao šefa restorana i objasnio mu o čemu se radi.

“Rekao mi je da to nije moguće, a na moj zahtjev da odmah pozove policiju, odgovrio mi je da je ja zovem, jer on ništa nije izgubio”, naveo je u prijavi Selami.

Tvrdi da je uzalud čekao četiri sata da mu se obrati direktor “Albatrosa” Džemal Bušatlić.

“Pričao je sa mnom na albanskom jeziku i kada sam ga pitao gdje sam ja to došao, u kakav hotel i državu, rekao mi je u nikakvu. I on i vlasnik hotela, izvjesni Rus, sa kojim sam razgovarao, odbili su da mi garantuju povraćaj novčanika i novca. Dok su odlazili, Bušatlić je nešto ružno prokomentarisao na moj račun”, kazao je Selami.

On je naveo da je tek tada stigla zajednička patrola albanskih i crnogorskih policajaca u civilu.

Policajac iz Skadra, rekao je, upozorio ga je da ne viče na direktora.

“U tom trenutku, konobari su povikali da su našli novčanik na obližnjem stepeništu, naravno prazan. Stigli su i inspektori ulcinjske policije i zbog istrage uzeli novačnik u kome sam čuvao novčanicu od 500 eura dok su ostale bile u apoenima od 50, 20 i 10 eura”, kazao je Selami.

On je najavio privatnu tužbu protiv vlasnika i direktora hotela.

“Tražiću im sve što me sljeduje... Ne zbog novca, ja sam imućan čovjek, nego zbog neljudskog odnosa i činjenice da tu ljetujem već godinama. I ostaću im u hotelu po planu - do 19. jula kada se moram vrattiti u Prištinu zbog obaveza. Inače bih ostao do septembra, da me gledaju svaki dan sve dok mi ne vrate i zadnji cent”, kazao je Selami.

On je redovan profesor Fakulteta dramskih umjetnosti u Prištini, na odsjeku filmske režije.

Direktor: Ne znam da li je slučaj insceniran, to nije moj posao

Bušatlić je kazao “Vijestima” da uprava hotela žali zbog toga što je njihov gost izgubio novčanik, ali i da se ne osjeća odgovornom zbog toga.

"Može da priča šta hoće, ali nijesmo tu da čuvamo novčanike po restoranima i plažama. Nažalost, toga je bilo i ranije, neko je našao, a neko inscenirao”, kazao je Bušatlić.

Na pitanje “Vijesti” da li sumnja da je slučaj insceniran - direktor hotela je rekao da to nije njegov posao.

“Koliko znam, dva puta su ga saslušavali u policiji. Nije pošteno da sada tako priča, iako zna da smo uradili sve kako zakon nalaže. Neću biti srećan zbog toga, ali ako će da me tuži, moraću i ja njega", kazao je Bušatlić.

On tvrdi da Selami govori neistinu kada kaže da mu je rekao “da je došao u nikakvu državu”.

Bonus video: