Begić i Martinović otvaraju "Espressivo"

Afirmišući najveća dostignuća savremene izvođačke prakse umjetnika širom Evrope, festival Espressivo izrastao je u renomiranu manifestaciju prepoznatu po svom programskom sadržaju, ali i kulturnom doprinosu Prijestonici i Crnoj Gori
52 pregleda 0 komentar(a)
Espressivo
Espressivo
Ažurirano: 14.07.2015. 13:24h

Osmi međunarodni muzički festival ''Espressivo'', svečano će biti otvoren večeras u Ministarstvu kulture, koncertom crnogorskih muzičara, violiniste Mirana Begića i pijaniste Bojana Martinovića.

''Espressivo music festival'' trajaće do 7. avgusta, uz učešće eminentnih muzičara iz Crne Gore i Evrope.

Na festivalu će između ostalih nastupiti poznati svjetski pijanista Vladimir Viardo, španska violinistkinja Laila Monserat, kao i domaći trio: Vladimir Domazetović, Predrag Janković i Igor Pejović.

Svi koncerti će se održati u Ministrstvu kulture sa početkom u 21 sati.

"Afirmišući najveća dostignuća savremene izvođačke prakse umjetnika širom Evrope, festival Espressivo izrastao je u renomiranu manifestaciju prepoznatu po svom programskom sadržaju, ali i kulturnom doprinosu Prijestonici i Crnoj Gori. Tokom godina trajanja okupio je najznačajnija imena solističke i kamerne muzike kao i gotovo sve crnogorske umjetnike. Najplemenitija ideja ovog festivala je upravo sinteza - sinergija umjetničkog izraza umjetnika sa različitih prostora kroz vrhunska djela umjetničke muzike", navode organizatori.

Takođe, jedan od segmenata festivala svake godine posvećen je muzičkom podmaltku, pružajući na taj način šansu i onima čije vrijeme tek dolazi da stasavaju rame uz rame sa renomiranim umjetnicima.

Bonus video: