Crna Gora završila bez medalje, Marija Vuković četvrta

Crna Gora nije uspjela da osvoji medalju na Univerzijadi u Južnoj Koreji. Posljednja nada, skakačica uvis Marija Vuković upravo je nastup u Gvangžuu završila na četvrtom mjestu, tačnije diobi te pozicijie
62 pregleda 0 komentar(a)
Marija Vuković, Foto: Arhiva "Vijesti"
Marija Vuković, Foto: Arhiva "Vijesti"
Ažurirano: 12.07.2015. 10:19h

Crna Gora nije uspjela da osvoji medalju na Univerzijadi u Južnoj Koreji. Posljednja nada, skakačica uvis Marija Vuković upravo je nastup u Gvangžuu završila na četvrtom mjestu, tačnije diobi te pozicijie.

Ona je prskočila 180 centimetara, baš kao i srebrne, Letonka Madara Onuzane i Amerikanka Elizabet Bojer, samo su to one uradile iz prvog, a Vuković iz drugog pokušaja.

Slavila je prva favoritkinja, Litvanka Ajrine Palšite, koja je iz prve preskočila 184 centimetra, a nakon startne omaške na visini od 187 centiemtara završila je takmičenje.

Uslovi na stadionu u Gvangžuu nijesu pogodovali skakačicama uvis, pošto je staza bila nakvašena a kapi su provejavale nošene jakim vjetrom.

Vuković je krenula rano, sa visine od 160 centimetara i sve je preskakala iz prve do 180 centimetara, kada je rušila letvu u prvom, a preskočila je iz drugog pokušaja, pa je podijelila četvrto mjesto sa Australijankom Nikol Mekdermot, koja je takođe preskočila iz drugog pokušaja.

U finalu skoka uvis nastupilo je 17 atletičarki.

Bonus video: