Vukčević: Sudski savjet nema ništa sa mjerama tajnog nadzora

"Sudski savjet podržava nastojanje poslanika da potenciraju pitanje primjene MTN, a sve u cilju pružanja informacije o njihovoj primjeni, a time i potencijalnom ugrožavanju ljudskih prava", navodi se u izjavi Vukčevića
53 pregleda 1 komentar(a)
Mladen Vukčević, Foto: Savo Prelević
Mladen Vukčević, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 11.07.2015. 20:25h

Predsjednik Sudskog savjeta Mladen Vukčević izjavio je da to tijelo ne raspolaže podacima o sprovedenim mjerama tajnog nadzora i da zbog toga u Skupštini nije mogao da ih komentariše.

Poslanica SNP-a Snežana Jonica tražila je prije dva dana, na sjednici skupštinskog Odbora za politički sistem, pojašnjenje različitih podataka koje je dobila od Vrhovnog državnog tužilaštva i Ministarstva pravde, ali ih Vukčević nije komentarisao.

On je juče u reagovanju dostavljenom "Vijestima" objasnio da od Sudskog savjeta nije tražena bilo kakva informacija o MTN, te da on nije ni nadležan za pitanja tajnog nadzora.

"S toga nijesam mogao da se upuštam u komentarisanje nepodudarnosti podataka koje su pružili drugi državni organi", rekao je.

"U svakom slučaju Sudski savjet podržava nastojanje poslanika da potenciraju pitanje primjene MTN, a sve u cilju pružanja informacije o njihovoj primjeni, a time i potencijalnom ugrožavanju ljudskih prava", navodi se u izjavi Vukčevića.

Jonica je na Odboru, prilikom rasprave o Izvještaju Sudskog savjeta, ponovila da je začuđujuće da od 500 osoba koje su bile pod MTN, a protiv kojih nije pokrenut krivični postupak, nijedna nije bila obaviještena o tome- kao što nalaže zakon.

Bonus video: