Masoničić: Imam dovoljno znanja i iskustva

Sa 31 godinom, Nikola Masoničić je najmlađi selektor u istoriji odbojkaških reprezentacija Crne Gore
67 pregleda 0 komentar(a)
Nikola Masoničić, Foto: Privatna arhiva
Nikola Masoničić, Foto: Privatna arhiva
Ažurirano: 24.10.2018. 10:47h

Nikola Masoničić je peti selektor crnogorskih odbojkašica u nezavisnoj državi, nakon Vladimira Milačića (u dva navrata), Turčina Nejata Sančaka, Vladimira Rackovića i srpskog stručnjaka Dragana Nešića.

Trener Galeba, sa kojim ima dva osvojena Kupa Crne Gore (2016, 2018), bio je pomoćnik prethodnom selektoru, Nešiću, koji je sporazumno otišao u septembru.

"Malo me iznenadilo sve ovo, ali mi je drago što su mi ljudi iz saveza ukazali povjerenje i prepoznali u meni nekoga ko bi mogao da obavlja tako odgovornu funkciju", kaže za “Vijesti” Masoničić.

"Koristim priliku da se zahvalim Draganu Nešiću, sa kojim sam imao odličnu saradnju u prethodne dvije godine i od koga sam puno naučio u tom periodu - dodaje Masoničić, koji je ljetos kao selektor kadetske selekcije osvojio zlatnu medalju na Balkanskom prvenstvu.

OSCG nije saopštio koliko će trajati angažman novog selektora, kao što je uobičajeno, ali je objašnjenje jednostavno.

"Dogovor je zasada da završimo kvalifikacije, a nakon toga ćemo razgovarati a nadam se i nastaviti saradnju na obostrano zadovoljstvo".

Sa 31 godinom, Masoničić je najmlađi selektor u istoriji odbojkaških reprezentacija Crne Gore.

"Nisam razmišljao o tome, ali ako je tako, drago mi je. Mislim da imam dovoljno znanja i iskustva da obavljam tako odgovornu funkciju", vjeruje u sebe Masoničić.

Nakon četiri kola kvalifikacija za EP, Crna Gora je treća u grupi (dvije pobjede protiv Norveške, po poraz od Grčke i Ukrajine), i dalje je, teoretski, u igri za plasman na EP, ali našim damama u januaru treba pobjeda u Ukrajini i trijumf kod kuće protiv Grčke.

"Svjestan sam da smo u teškoj situaciji da imamo dva teška meča protiv Ukrajine i Grčke, da nismo favoriti, ali probaćemo da se spremimo što bolje i ako nam se ukaže prilika da je iskoristimo. U narednom periodu ću obaviti razgovore sa igračicama i nakon toga ću donjeti odluku o spisku. Mislim da nekih velikih promjena i rezova neće biti, bitno je da sve igračice budu zdrave i da igraju u svojim klubovima", zaključio je Masoničić.

Bonus video: