OPTUŽENI ZA POKUŠAJ IZNUDE

Suđenje Pješčiću i Juriševiću: "Dao sam dosta, moram da isplatim radnike"

U nekoliko razgovora koje je tajno snimila policija, Pješčić insitira da mu Mladenović “pomogne” sa “dogovorenih” 50.000 eura
301 pregleda 4 komentar(a)
Predrag Pješčić, Dejan Jurišević, Foto: Svetlana Mandić
Predrag Pješčić, Dejan Jurišević, Foto: Svetlana Mandić
Ažurirano: 04.04.2019. 17:11h

Nekadašnji vlasnik “Montavar Metalca” iz Nikšića Goran Mladenović, kaže svojim napadačima da im više ne može plaćati reket i da mu je dosadilo da tako živi.

“Bolje biti mrtav, nego da živiš ovako”, kazao je Mladenović.

To se čuje u telefonskim razgovorima koje je on vodio sa Predragom Pješčićem i Dejanom Juriševićem, juče preslušanim u Višem sudu.

Njih dvojica odgovaraju za iznudu.

U nekoliko razgovora koje je tajno snimila policija, Pješčić insitira da mu Mladenović “pomogne” sa “dogovorenih” 50.000 eura.

“Vi meni već dvije godine prijetite, plašite mi familiju, ne znam šta više da radim, u Mariboru ste mi prijetili da ćete mi kuću u Crnoj Gori dići u vazduh, da ćete da me prebijete. Ulazite mi u dvorište, plašite mi porodicu.  Dao   sam  vam  dosta . I previše.  Dao   sam  ti kad si bio u krizi. Moram da mislim na svoju familiju imam petoro djece”, kazao je Mladenović u jednom od razgovora.

Pješčić ga podsjeća da je  dao  mnoga obećanja, što Mladenović negira: “Nijesam ništa obećao, rekao  sam  da ću vidjeti... Pustite me na miru. Imam da radnicima isplatim plate 800.000 eura. Što je bilo bilo je, što  sam   dao ,  dao   sam ... Svi shvataju da  sam  u Nikšiću izgubio sedam miliona eura u Željezari, samo ti ne shvataš. Nemoj da me zoveš više”.

Pješčić je negirao da su prijetili batinama i najavama da će mu dići u vazduh kuću.

Njegov branilac, advokat Dragan Mitrić saopštio je da je Mladenović u istrazi pominjao samo da mu je prijećeno dok se nalazio u Somboru, a da Maribor nije pominjao...

U jednom od razgovora Pješčić nudi da “uhapsi” izvjesnog Furundžića do dolaska Mladenovića.

“Nikola Furundžić je novi vlasnik fabrike koju je on kupio od Mladenovića, a nije mu redovno uplaćivao rate. Mladenović je rekao da mu javimo ako ga vidimo. Novac - 50.000 eura smo se dogovorili da uzmem kada od Furundžića naplatim njegovih 140.00 eura”, kazao je optuženi juče.

Pješčić i Jurišević uhapšeni su 3. okrobra 2014. godine. Prema navodima optužnice, oni su prijetnjama smrću od Mladenovića pokušali da iznude 50.000 eura.