Četiri osobe osumnjičene za postavljanje eksploziva u radnjama firme "Jabuka Company"

Osumnjičeni za krivično dijelo izazivanje opšte opasnosti, nakon davanja izjave kod tužioca pušteni su na slobodu
750 pregleda 5 komentar(a)
Jabuka komerc, Izet Muratović, Foto: Ferid Kujević
Jabuka komerc, Izet Muratović, Foto: Ferid Kujević
Ažurirano: 11.07.2015. 06:54h

Rožajska policija podnijela je krivičnu prijavu protiv braće Muamera (35) i Šabana (21) Tarhaniša, Armina Sinanovića (31) i Adnana Kalača (32) zbog osnovane sumnje da su podmetnuli eksploziv u market „Jabuka“.

Osumnjičeni za krivično dijelo izazivanje opšte opasnosti, nakon davanja izjave kod tužioca pušteni su na slobodu.

Portparolka policije Tamara Popović saopštila je da kriminalistička obrada upućuje na sumnju da su oni 11. januara podmetnuli improvizovanu eksplozivnu napravu ispred radnje "Jabuka Company" (br. 1) u Rožajama.

Policija je ranije riješila podmetanje eksplozivnih naprava na objekte "Jabuka company", koji su se dogodili 15. novembra 2014. i 20. januara ove godine, za koje su osumnjičeni Armin Sinanović, Kemal Nurković i Enver Husović.

Službenici policije iz Rožaja, saopštila je Popovićeva, istražuju ko je podmetnuo požar u radnji iste firme, u oktobru 2014.

Serija podmetanja eksplozivnih naprava na markete „Jabuka company“ počela je nekoliko mjeseci nakon što je sin vlasnika te firme Adis Muratović, jula 2014. godine iz automatske puške pucao u Anesa Kalača koji je tri dana nakon toga podlegao povredama.

U Višem sudu u Bijelom Polju u toku je postupak protiv Adisa Muratovića, koji je u bjekstvu, njegove braće Jasmina, Anesa, Elmina, rođaka Mirsada i Sevada Muratovića, koji su optuženi za teško ubistvo u pokušaju.

Kao saizvršilac je osumnjičen i Elvin Muratović koji je prije nekoliko mjeseci uhapšen u Njemačkoj.

U bombaškim napadima na radnje "Jabuke", osim muškaraca koji su se ranije sukobili sa Muratovićima, učestvovao je i brat ubijenog Anesa Kalača.

Bonus video: