Zbog iznude, osuđeni na tri godine i osam mjeseci

Sudija je rekla da su ranije osuđivani, te da im je produžen pritvor zbog postojanja mogućnosti da bi boravkom na slobodi ponovili krivično djelo
3362 pregleda 9 komentar(a)
Mišo Vešović, Foto: Facebook.com
Mišo Vešović, Foto: Facebook.com
Ažurirano: 10.07.2015. 09:05h

Mišo Vešović (31) osuđen je na godinu i po zatvora, Ivan Miličković (29) na godinu i dva mjeseca a Kosta Obradović (22) na godinu zatvora jer su kao saizvršioci počinili krivično djelo iznuda.

Presudu je danas u Osnovnom sudu u Podgorici izrekla sudija Nada Rabrenović, koja je rješenjem produžila pritvor okrivljenima. Ona je dodala da je zakonom za krivično djelo iznude propisana kazna od jedne do osam godina zatvora.

Prema navodima prvostepene presude, okrivljeni su od braće Vuka i Nikole Burića iz Podgorice iznudili 1.632 eura.

Sudija je rekla da su ranije osuđivani, te da im je produžen pritvor zbog postojanja mogućnosti da bi boravkom na slobodi ponovili krivično djelo.

U obrazloženju presude, sudija je uzmeđu ostalog kazala da je dokazano da su okrivljeni kao saizvršioci 14. aprila 2015. godine oko 18 časova, prijetnjom i silom, prinudili braću Burić da im predaju novac.

Vešović je tražio da mu plate štetu na vozilu, koje su Burići iznajmili od njega. Kad su se sreli u “Siti kvart”, okrivljeni su ih oborili na zemlju i udarali u glavu. Nakon što su uzeli dio novca, Vešović je ponovo pozvao braću Burić, govoreći da će im pobiti porodicu ako im još ne daju novca.

Bonus video: