KCCG: Dječak je danas bolje

"Pacijent J.K. se još nalazi u Centralnoj jedinici intezivnog liječenja na mehaničkoj ventilaciji i hemodinamski je stabilan (stabilnih vitalnih parametara). Primjenjuje su i dalje mjere intezivnog liječenja,ali je danas boljeg opšteg zdravstvenog stanja", kazao je "Vijestima" dr Lukač
157 pregleda 0 komentar(a)
bazen SC Morača, Foto: Zoran Đurić
bazen SC Morača, Foto: Zoran Đurić
Ažurirano: 10.07.2015. 12:49h

Direktor Klinike za anesteziju, reanimaciju i terapiju bola u Kliničkom centru, Dr Hasib Lukač, kazao je danas "Vijestima" da je petnaestogodišnji dječak J.K., koji je teško povrijeđen na bazenu Sportskog centra “Morača”, boljeg opšteg zdravstvenog stanja.

"Pacijent J.K. se još nalazi u Centralnoj jedinici intezivnog liječenja na mehaničkoj ventilaciji i hemodinamski je stabilan (stabilnih vitalnih parametara). Primjenjuje su i dalje mjere intezivnog liječenja,ali je danas boljeg opšteg zdravstvenog stanja", kazao je "Vijestima" dr Lukač.

“Pacijent J.K. primljen je u dubokoj komi, 07. jula u Centralnu jedinicu intenzivnog liječenja KCCG u izuzetno teškom opštem stanju. Sada je hemodinamski stabilan, boljeg zdravstvenog stanja u odnosu na prijem, ali je još uvijek životno ugrožen i na mehaničkoj ventilaciji. Ljekari se i dalje bore za njegov život i primjenjuju mjere intenzivnog liječenja i reanimacije”, saopštio je juče “Vijestima” direktor Klinike za anesteziju, reanimaciju i terapiju bola Dr Hasib Lukač.

Prema nezvaničnim saznanjima “Vijesti”, potonulog dječaka iz bazena je izvukao jedan od spasilaca.

Policija je, po nalogu tužioca, saslušala sve zaposlene na bazenu, očevice cijelog događaja i uzela sve snimke nadzornih kamera.

Bonus video: