Kristina Rakočević na SP u Kolumbiji

0 komentar(a)
Marko Ristić i Kristina Rakočević, Foto: Atletski savez Crne Gore
Marko Ristić i Kristina Rakočević, Foto: Atletski savez Crne Gore
Ažurirano: 09.07.2015. 12:16h

Crnogorska atletičarka Kristina Rakočević učestvovaće na 10. Svjetskom prvenstvu za mlađe juniore koje će od 15. do 19. jula biti održano u kolumbijskom gradu Kali, saopšteno je danas iz Atletskog saveza Crne Gore.

Članica mojkovačke Tare, balkanska prvakinja u bacanju diska i kugle za mlađe juniorke sa posljednjeg šampionata u Sremskoj Mitrovici, ispunila je norme Svjetske atletske federacije za nastup na SP u bacanju kugle (18,56) i diska (53,91).

Rakočević će nastupiti 15. jula u kvalifikacijama u bacanju diska (u 17 sati i 30 minuta po našem vremenu).Istog dana na programu je finale.

Dan kasnije na programu je takmičenje u bacanju kugle.

Na Svjetskom prvenstvu za mlađe juniore u Kolumbiji nastupiće 1237 atletičara iz 153 države.

Trener crnogorske rekorderke Marko Ristić, koji je otputovao sa Kristinom, kazao je da je izuzetan uspjeh za državu Crnu Goru što na takmvom takmičenju ima predstavnike sa ispunjenim normama.

"Imamo takmičarku koja je ispunila kvalifikacione norme Svjetske atletske federacije i koja je tokom godine potvrdila da se nalazi u odličnoj formi i da bi ulazak u finale za nju predstavljao veliki uspjeh. Sve drugo bilo bi ravno podvigu s obzirom na izuzetnu konkurenciju koja vlada na ovogodišnjem Svjetskom prvenstvu u Kolumbiji", rekao je Ristić.

Bonus video: