Očekuje poziv nadležnih zbog navodne povezanosti sa švercom cigareta

Šukovićeve tvrdnje nazvao je podvalom
115 pregleda 0 komentar(a)
Duško Marković, Foto: Boris Pejović
Duško Marković, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 09.07.2015. 09:38h

Potpredsjednik Vlade Duško Marković kazao je danas da je sam kontaktirao istražne organe i da očekuje da ga pozovu u vezi njegove navodne povezanosti sa krijumčarenjem cigareta, koje je ranije iznio policajac Predrag Šuković.

Šukovićeve tvrdnje nazvao je podvalom.

Marković je prije dva dana optužio Šukovića da iznosi naručene tvrdnje kada govori o njegovoj navodnoj povezanosti sa krijumčarenjem cigareta.

Marković je u izjavi za javnost napisao da u potpunosti odbacuje konstatacije “izvjesnog policijskog službenika i političkog aktiviste” Šukovića, iznijetih 5. jula u „Vijestima“.

Šuković je potvrdio policiji da on stoji iza svih komentara na portalu “Vijesti”, zbog kojih je Marković tražio istragu zbog sumnje da mu je ugrožena bezbjednost.

Šuković je u izjavi u svojstvu građanina rekao da nikako nije namjeravao da prijeti Markoviću i da slučaj tumači kao pritisak Markovića i bivšeg šefa policije Veselina Veljovića zbog istraga koje je kao šef Odsjeka za borbu protiv organizovanog kriminala i korupcije vodio u vezi sa navodnim švercom cigareta iz fabrike u Mojkovcu.

"Današnji poziv u svojstvu građanina tumačim kao još jedan pritisak od pomenuta dva gospodina iz Mojkovca, a koji su na mene ogorčeni što sam kao šef Odsjeka za borbu protiv organizovanog kriminala i korupcije radio predmet u vezi sa švercom cigareta i fabrike u Mojkovcu, i koji izvanredno dobro znaju da se imena nekoga od njih pominju u predmetu”, piše u izjavi koju je Šuković dao policiji 12. juna ove godine, a u koju su “Vijesti” imale uvid.

Marković je danas govorio i o aneksu sporazuma sa Forcom, u vezi sa potencijalnim formiranjem opštine Tuzi, Marković je kazao da ne može govoriti o detaljima jer je juče samo utvrđen nacrt dokument.

Aneksom sporazuma o postizbornoj koaliciji Demokratske partije socijalista (DPS) i Nove demokratske snage – FORCA, definisan je samo pristup i predviđeno prikupljanje dokumentacije kako bi se definisala pozicija buduće opštine Tuzi, kazao je Marković.

Lideri DPS-a i Force, Milo Đukanović i Nazif Cungu, potpisali su u srijedu Aneks sporazuma o postizbornoj koalicionoj saradnji, u kom su se potpisnice obavezale i da će pripremiti sva potrebna zakonska akta za formiranje opštine Malesija-Tuzi i dostaviti je Skupštini Crne Gore na usvajanje.

Na pitanje novinara da li to znači da će biti formirana samostalna opština Tuzi, Marković je kazao da u ovom trenutku nema preciznu informaciju o tome.

“Ne mogu vam reći detalje jer je samo definisan pristup”, kazao je Marković novinarima, nakon koferencije “Da samo znanje donosi zvanje”.

On je objasnio da je Aneksom samo predviđeno prikupljanje dokumenata kako bi se definisala pozicija buduće opštine Tuzi.

“Kao što ste vidjeli, u Ankeksu je rečeno da je potrebno da se pripreme sva pravna akta kako bi se definisala pozicija buduće opštine Tuzi da bi se vidjelo kako će to izgledati”, rekao je Marković.