Lazaru Ćupiću i Jovani Peković izmakle medalje

Lazar Ćupić je u finišu borbe ispustio prednost u meču sa prvakom Evrope, Rusom Berlinom
20 komentar(a)
DžK Milenijum, Foto: EJU.NET
DžK Milenijum, Foto: EJU.NET
Ažurirano: 08.07.2015. 13:30h

Iako su crnogorskim džudistima izmakle medalje na Evropskom prvenstvu do 18 godina u Sofiji, naša selekcija je ostavila sjajan utisak.

Džudista podgoričkog Milenijuma Lazar Ćupić zaustavljen je od šampiona Rusa Pavela Berlina, neopreznošću u finišu borbe, iako je vodio na šido. Ćupić je na kraju kroz repasaž izgubio u borbi za bronzanu medalju i zauzeo je peto mjesto.

Njegov klupski drug Danilo Todorović je u istom kosturu kategorije do 81 kilogram bio je sedmi u konkurenciji 34 takmičara.

Sjajna je, očekivano, bila i džudistkinja Akademika Jovana Peković. I ona je izgubila borbe za medalju u neizvjesnim duelima i na kraju je bila peta u kategoriji do 70 kilograma.

I Mirjana Milić iz DžK "Arso Milić" je potvrdila svjetsku klasu, pošto je bila sedma u kategoriji do 73 kilograma.

"Rezultati koje moji takmičari postižu u kontinuitetu u posljednja dva mjeseca ohrabruju pred Svjetsko prvenstvo u Sarajevu početkom narednog mjeseca. Ćupić je u seriji osvajanja medalja, jer je bio bronzani na Evropskom kupu u Klužu i prvak je Balkana iz Krajove, a Todorović je viceprvak Balkana. I U Sofiji su na najvećem takmičenju Starog kontinenta pokazali klasu, pa će, uz Jovanu i Mirjanu biti uzdanice naše zemlje i na najvećoj smotri kadeta u Sarajevu", kazao je Zoran Prelević, trener DžK Milenijum.

Bonus video: