KIK-BOKS: U ROŽAJAMA 8. AVGUSTA

Remzija Dacić napada titulu prvaka Evrope

Rival Daciću u borbi za upražnjeni pojas prvaka kategorije do 66,8 kilograma je Bugarin Dimitar Penčev, 8. avgusta u SC "Bandžovo brdo" u Rožajama.
111 pregleda 1 komentar(a)
Remzija Dacić, Foto: Facebook
Remzija Dacić, Foto: Facebook
Ažurirano: 08.07.2015. 12:45h

Crnogorski kik-bokser Remzija Dacić izboprio se sjajnim nastupima u ovoj sezoni da napadne titulu profesionalnog prvaka Evrope u WAKO federaciji. Rival Daciću u borbi za upražnjeni pojas prvaka kategorije do 66,8 kilograma je Bugarin Dimitar Penčev, 8. avgusta u SC "Bandžovo brdo" u Rožajama.

Povodom odluke WAKO Pro federacije da odobri napad na titulu mladom Rožajcu, održana je konferencija za novinare na kojoj su uz Dacića,prisustvovali Mirsad Azemović, potpredsjednik SO Rožaje, Veso Kljajić i Predrag Lekić, predsjednik i trener Aristona i Ivan Strugar, predsjednik Kik-boks saveza Crne Gore.

"Penčev je ozbiljan protivnik i očekuje me težak meč. Moraću da dam maksimum za pobjedu, ali i u ovih mjesec dana prilagodim se načinu na koji se bori Bugarin. A on je specifičan, jer ima kontra gard i izuzetno je dobar udarcima nogom. Treniram dobro u svom klubu, od početka godine imao sam dosta mečeva sa ozbiljnim borcima. Ljeto je težak period za pripremu, ali sam siguran da ću borbu dočekati maksimalno spreman. Borac je ozbiljan, biće teško ostvariti pobjedu, ali daću sve od sebe da do nje dođem", kazao je Dacić.

Meč za titulu u disciplini lou-kik biće u pet rundi po tri minuta.

"Dacić se ove sezone borio 12 puta i uz devet pobjeda ima jedan remi i dva poraza. U odličnoj je takmičarskoj formi, ali nijesmo zadovoljni što nam je federacija za protivnika dodijelila Penčeva jer je to borac sa nezgodnim stilom. Veoma je agresivan i eksplozivan borac koji tokom cijele borbe drži tempo i ne da rivalu da se konsoliduje. Sa njim je teško raditi pogotovo u borbama koje dugo traju. Problem je i što će se Dacić prvi put boriti u pet rundi po tri minuta, što je karakteristika samo mečeva sa evropsku i svjetsku titulu. Ipak, poći ćemo u Split, gdje ima dosta dobrih sparing partnera. Iako je moj borac, držim da Dacić nije favorit, već da su šanse podjednake", kazao je Lekić.

Kik - boks klub Ariston biće tehnički organizator meča za titulu u Rožajama, pod pokroviteljstvom KBSCG.

"Dacić je dobio veliku šansu, a mi smo mu omogućili veliki broj mečeva ove sezone, jer smo nastupili na brojnim takmičenjima u sklopu pripreme za Svjetsko prvenstvo. Gledao sam njegovog protivika uživo, radi se o kvalitetnom takmičaru, nezgodnog stila. Pored fizičke pripreme taktika će biti presudna u tom meču. Dacića očekuje težak meč, ali nadam se da će ishod biti povoljan po nas. To je šansa koju treba iskoristiti, jer bi pobjedom napravio veliki korak ka svjetskoj tituli", kazao je Strugar.

Potpredsjednik Opštine Rožaje, pokrovitelj manifestacije, Mirsad Azemović kazao je da mu je drago što ta grad dobio još jednom priliku da organizuje meč svom sugrađaninu.

"Siguran sam da će dvorana biti ispunjana do posljednjeg mjesta, a od Dacića očekujem da pruži svoj maksimum. Hoće li pobijediti ili ne to niko ne zna. Zadovoljni smo što je došao u priliku da se iz tako malog grada bori za titulu. Ukoliko dobije Penčeva mi se već sada kanditujemo da organizujemo meč za svjetsku titulu", kazao je Azemović.

Predsjednik Aristona, tehničkog organizatora meča, Veselin Kljajić kazao je da taj kik- boks klub nastavlja tradiciju stvaranja evropskih i svjetskih šampiona.

"Poslije Ivana Strugara i Gorana Radonjića nastojimo da od mladog i hrabrog Rožajca stvorimo prvaka Evrope. Klub je učinio sve da se omogući Daciću da osvoji pojas. To je jedan od prvih sportista u tom dijelu Crne Gore koji je došao u priliku da se bori za titulu", kazao je Kljajić.