Usvojen Finansijski izvještaj za prošlu i plan za ovu godinu

68 pregleda 1 komentar(a)
Duško Simonović, Foto: Savo Prelević
Duško Simonović, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 07.07.2015. 17:53h

Skupština Crnogorskog olimpijskog komiteta (COK) usvojila je danas Finansijski izvještaj za prošlu i finansijski plan za ovu godinu.

Konstatovano je da su prihodi u prošloj godini iznosili 878,9 hiljada EUR, koliko su bili i rashodi.

Saopšteno je da je COK najviše prihodovao od Uprave za mlade i sport - 419 hiljada, od Međunarodnih sportskih asocijacija dobio je 271, a od sponzora 163 hiljade EUR.

Finansijskim planom za 2015. godinu COK ima na raspolaganju 970 hiljada EUR.

Navodi se da je od Uprave za mlade i sport dobijeno 450, od MOK 350, a od sponzora 150 hiljada EUR.

Usvojen je i izvještaj o aktivnostima COK u periodu između dvije Skupštine.

Predstavljena je kanditura Crne Gore za organizaciju Igara malih zemalja Evrope 2019. godine, a delegatima je prezentovan plan priprema za učešće na Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru.

Usvojeni su izvještaji sa učešća crnogorskih sportista sa Igara malih zemalja na Islandu i Evropskim igrama u Bakuu.

Skupština je upoznata da je jedriličar Milivoj Dukić ispunio normu za Igre u Rio de Žaneiru.

Predsjednik COK Dušan Simonović očekuje da Crna Gora na Igrama u Rio de Žaneiru ima više od 30 sportista, u dva kolektivna i četiri do pet normi u pojedinačnim sportovima.

Simonović je izrazio čuđenje slabim interesovanjem crnogorskih kompanija za ulaganje u sport.

Član Izvršnog odbora COK Boro Mračević predložio je da raspodjela sredstava savezima bude urađena na način da se više vrednuje kvalitet, a ne kvantitet.

On je podržao učešće crnogorskih sportista na velikim takmičenjima, ali da se revidira broj sportista i da na takmičenja putuju samo oni koji konkurišu za medalju ili čiji je plasman od velikog značaja.

Predsjednik Tekvondo saveza Nikola Raković predložio je sastanak čelnika COK, Uprave za mlade i sport i saveza na temu finansiranja crnogorskog sporta.

U svečanom dijelu sjednice, povodom osam godina od prijema COK u Međunarodni olimpijski komitet, delegate je pozdravio v.d. direktora Uprave za mlade i sport Igor Vušurović i predsjednik nacionalnog Savjeta za sport Dragan Drobnjak.

Uručene su plakete Draganu Pejanoviću za jubilej 50 godina postojanja nikšićkog kluba Akademik i Marku Markoviću, dugogodišnjem generalnom sekretaru Šahovskog saveza i delegatu te asocijacije u Skupštini COK.

Nagrađeni su Marina Raković i njen trener Žarko Raković, za osvojenu medalju u karateu na Evropskim igrama u Bakuu.

Bonus video: