I ulcinjski inspektor krao državnu zemlju?

Tužiocu će uskoro biti predato još 40 prijava...
208 pregleda 13 komentar(a)
Stevo Janković, Krute
Stevo Janković, Krute
Ažurirano: 08.07.2015. 05:14h

Ulcinjska Opština podnijela je juče osnovnom državnom tužiocu 11 prijava protiv 13 osoba osumnjičenih za uzurpaciju državnog zemljišta u mjestu Krute.

Prema podacima zastupnika Opštine Burima Krome, u koje su “Vijesti” imale uvid, protivpravno je zauzeto više od 10.000 kvadrata.

Među onima protiv kojih je podnijeta prijava je i visoki policijski funkcioner Ulcinjanin Stevo Janković, kojeg Kroma sumnjiči da je uzurpirao blizu 1.300 kvadrata na kojima je izgradio stambene objekte od 28 i 30 metara kvadratnih i dva pomoćna objekta (80m2).

Janković radi u Baru kao inspektor u Odsjeku za borbu protiv organizovanog kriminlala i korupcije.

U prijavi se navodi da je predsjednik Opštine Fatmir Đeka, krajem aprila naložio Sekretarijatu za zaštitu imovine da pokrene postupak radi utvrđivanja protivpravno zauzetog opštinskog zemljišta u naseljima Krute, Štoj, Bratica, Kodre i Pinješ.

Iz Sekretarijata, na osnovu zapisnika Komunalne policije, tvrde da su preko hiljadu kvadrata otuđili i Jozo Barlović, Pero Janković i Vinko i Jozo Janković.

Sekretarijat je predložio tužiocu da u okviru eventualne istrage sasluša komunalne inspektore koji su sačinili zapisnike - Hilmiju Taipija, Sabahudina Mehmetija i Amira Mehmedovića.

Prema nezvaničnim informacijama, tužiocu će uskoro biti predata prijava za još preko 40 osoba koje su, prema tvrdnjama opštinskih zvaničnika, uzurpirali opštinsku imovinu.

Bonus video: