Suđenje menadžmentu CKB: Glavna revizorka ne zna ko je kriv za kredit dat "Kataru"

Krstićeva je kazala da su ona, Irena Mašović i Bojan Gazivoda u julu 2010. godine uradili vanredni izvještaj o kreditu koji je ta banka odobrila firmi “Kataro” i garanciji za "Niksen trejd"
265 pregleda 1 komentar(a)
Milka Ljumović i Bose Tatar, Foto: Savo Prelević
Milka Ljumović i Bose Tatar, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 07.07.2015. 17:36h

Glavna interna revizorka CKB-a Maja Krstić, kazala je juče da Sektor za likvidnost nema nikakvu vezu, niti kontrolu sa procesom odobravanja kredita.

Krstićeva je to rekla svjedočeći u nastavku suđenja bivšem menadžmentu CKB-a, odgovarajući na pitanja advokata Vlada Vukovića, branioca Dubravke B. Pavićević izvrš ne direktorice za likvidnost i platni promet CKB-a.

Krstićeva je kazala da su ona, Irena Mašović i Bojan Gazivoda u julu 2010. godine uradili vanredni izvještaj o kreditu koji je ta banka odobrila firmi “Kataro” i garanciji za "Niksen trejd". Dodala je da je najveći problem za "Kataro" bio što je za kredit koji je odobren, treća firma dala depozit kao keš kolateral.

Odgovarajući na pitanje sutkinje Ane Vuković, ona je kazala da ne može da kaže ko je kriv za kredit “Kataru”:

“Da li onaj ko je pregovarao, ili kreditni referent koji je radio po tom ugovoru za kredit”.

Okrivljena Bosa Tatar rekla je da je to "puka konstatacija stanja da nema depozita za kredit 'Kataru", jer je novi menadžment CKB-a, otpustio depozit HOP Primorja u aprilu 2010, a da je revizorski izvještaj sačinjen u julu 2010”.

Milka Ljumović, Tatareva, Pavićevićeva, Jelica Petričević, Veliša Radunović i Gorica Vujisić, optuženi su da su oštetili CKB za više od šest miliona eura, jer su bez garancija odobrili šest kredita.

Ljumovićeva i Tatareva i njihovi branioci više puta su ponovili da krivično djelo u tom sluačju ne postoji i da je optužnica politički motivisana.

Suđenje se nastavlja 20. jula.

Bonus video: