Ksenija Ivanović potpisala za Rabitu iz Bakua

68 pregleda 0 komentar(a)
Ksenija Ivanović, Foto: Cev.lu, Cev.lu
Ksenija Ivanović, Foto: Cev.lu, Cev.lu
Ažurirano: 07.07.2015. 19:01h

Čekanje se isplatilo - Ksenija Ivanović, uz Tanju Bokan najbolja crnogorska odbojkašica, potpisala je jednogodišnji ugovor sa posljednjih godina jednim od najboljih evropskih klubova, azerbejdžanskom Rabitom iz Bakua, koji sa klupe vodi proslavljeni srpski trener Zoran Gajić.

"Prije mjesec zvao me trener koji me je trenirao u Kleku i pitao da li bi me zanimalo da idem u Azerbejdžan. Kada mi je rekao da je trener Zoran Gajić, odmah sam se zainteresovala za to, znajući kakav je čovjek a i da je jedan od najboljih trenera današnjice. U međuvremenu su se otvorile neke opcije iz Njemačke, Francuske i Rumunije, ali kad sam vidjela da pregovori sa Rabitom idu u pravom smjeru nije bilo teško donijeti odluku. Drago mi je što ću biti dio tog kolektiva i daću sve od sebe da opravdam povjerenje", kaže za „Vijesti” Ksenija Ivanović.

Klub koji je osnovan prije samo 11 godina, u Azerbajdžanu je neprikosnoven od 2008. godine i prve od osam uzastopnih titula. Rabita je bila vicešampion Lige šampiona 2011. i 2013. godine, te klupski prvak svijeta 2011. i drugu godinu kasnije.

Prošle sezone je Rabita, međutim, ispala u grupnoj fazi LŠ (bila je posljednja u grupi sa dvije pobjede iz šest mečeva), pa su ambicije veće u predstojećoj sezoni.

"U Ligi šampiona smo u grupi sa turskim Fenerbahčeom, Drezdenom iz Njemačke i Impelom iz Poljske, i baš sam uzbuđena što ću imati priliku da igram protiv takvih ekipa. Cilj je da prođemo grupu, a u domaćem prvenstvu ćemo ići na odbranu titule", dodaje Ivanović.

Ksenija je prošle sezone u dresu francuskog Enoa (izboren je opstanak u posljednjem kolu) imala odličnu sezonu na ličnom planu, jer je bila šesta poenterka lige, sa 326 poena i peta na listi najboljih smečerki.

"Sezona je bila dosta teška i naporna, imale smo problema sa povredama. Ali, što se mene lično tiče, ja sam imala dobru sezonu, dosta se igralo preko mene, tako da sam zadovoljna mojom statistikom", istakla je primačica servisa naše reprezentacije, koja je karijeru počela u Budućnosti, a prije Enoa je igrala i za Podgoricu, srpske klubove Zrenjanin 023 i Klek, belgijski Šarloa i njemački Visbaden.

Hvala muškoj reprezentaciji što je vratila odbojku u Crnu Goru

Zbog privatnih obaveza (fakultet), Ksenija je preskočila ovogodišnju akciju reprezentacije na Igrama malih zemalja na Islandu gdje je osvojeno zlato.

"Nažalost nisam išla sa curama na Island, ali mi je drago da su pokazale da su na tom takmičenju bile najbolje i opravdale ulogu favorita. Vidi se da mlađe igračice stasavaju i da je ekipa iz godine u godinu sve bolja", kaže Ksenija.

O odličnim rezultatima muške selekcije u Svjetskoj ligi, Ivanović kaže:

"Veoma sam ponosna na njihov veliki uspjeh, na veoma lijepu promociju crnogorske odbojke. Žao mi je sto su izgubili u finalu, ali raduje činjenica da stasavaju u veoma jaku reprezentaciju i nadam se da će nas sljedeće godine obradovati zlatom. Hvala im što su vratili odbojku u Crnu Goru", dodala je Ivanović.

Bonus video: