Tužilac kasni na suđenje, sutkinja ne čeka

Lekić je “Vijestima” nakon suđenja rekao da bespredmetno da se suđenje odlaže zbog toga što tužilac kasni nekoliko minuta
153 pregleda 0 komentar(a)
Zdravko Gojković, Foto: Zoran Đurić
Zdravko Gojković, Foto: Zoran Đurić
Ažurirano: 26.09.2018. 05:50h

Suđenje Zdravku Gojkoviću, optuženom za ugrožavanje sigurnosti novinarki “Vijesti” Jeleni Jovanović, odgođeno je za 17. oktobar, jer se tužilac juče nije na vrijeme pojavio na zakazanom pretresu u podgoričkom Osnovnom sudu.

Iako su svi svjedoci došli u sud, sutkinja Larisa Mijušković Stamatović je odmah odložila pretres i pored molbe prisutnih da sačekaju tužioca nekoliko minuta.

Punomoćnik novinarke advokat Damir Lekić je sutkinju zamolio da pozove tužilaštvo da vidi da li će tužilac doći, ali je ona rekla da ona ne komunicira sa tužiocima telefonom i ipak odložila suđenje.

Lekić je “Vijestima” nakon suđenja rekao da bespredmetno da se suđenje odlaže zbog toga što tužilac kasni nekoliko minuta, te da bi ovakvi slučajevi morali biti prioritet i imati efekat dvostruke hitnosti u postupanju suda i tužilaštva.

“ Ne samo zbog toga što je oštećena poslenik javne riječi i što se na ovakav način guši sloboda izražavanja, već i zbog cjelokupne situacije u Crnoj Gori koja za određena lica, a posebno novinare nije nimalo dobra”, istakao je advokat.

Gojković je optužen da je, nakon što mu je novinarka rekla da ne može da skloni tekst sa portala, već da ima pravo da reaguje ili demantuje tvrdnje iz teksta, gurnuo novine sa stola i rekao “drugačije ću ja sa vama, znam ja kako ću”, poručivši joj da se pazi.

On je ranije u svojoj odbrani pred sudom tvrdio da nije htio da ugrozi sigurnost novinarke, dok je ranije, pokušavajući da se nagodi sa tužilaštvom, priznao izvršenje krivičnog djela.

Kako nagodba nije uspjela, slučaj je završio na sudu.

Za krivično djelo ugrožavanje sigurnosti predviđena je novčana kazna ili kazna zatvora do godinu dana.

Bonus video: