O'Saliven ostvario rekordni 15. maksimalni brejk

"Raketa" će u 1/16 finala igrati sa pobjednikom duela između Džimi Vajt - Metju Stivens
203 pregleda 1 komentar(a)
Roni O'Saliven, Foto: Reuters
Roni O'Saliven, Foto: Reuters
Ažurirano: 17.10.2018. 15:33h

Roni O'Saliven je 15. maksimalnim brejkom (147 poena) u karijeri obezbijedio pobjedu protiv Alana Tejlora na Otvorenom prvenstvu Engleske u snukeru koje se održava u Kroliju.

O'Saliven je slavio sa 4:0 i plasirao se u sljedeće kolo.

Nagradu od 17 hiljada funti (oko 19,5 hiljada eura) podijeliće sa Tepčajom Un Noom, koji je isti podvig napravio juče u duelu sa Soeilom Vahedijem.

"Pomislio sam da uradim nešto uzbudljivo i poslije prve crvene krenuo sam po maksimalni brejk. Od 30-40. poena osjećao sam se oslobođeno, a zatim je sve utihnulo i ostali igrači sa susjednih stolova prekinuli su igru da bi ispratili moj frejm, što je najgora stvar koja može da se dogodi. Nisam želio potpunu tišinu, jer mi je to stvorilo dodatni pritisak", izjavio je poslije meča petostruki svjetski šampion koji je došao do svog 956. senčurija.

"Maksimalni brejk obezbjeđuje samo jedan frejm, ali moja igra je daleko od odlične. Ostvarivati pobjede i igrati dobro su dvije različite stvari. Ne morate da igrate dobro da biste osvojili turnir, osvojio sam mnoge igrajući ne baš sjajno. Ali, za mene je uživanje kada sam uzbuđen zbog dobre igre", dodao je O'Saliven, branilac titule na prvenstvu.

"Raketa" će u 1/16 finala igrati sa pobjednikom duela između Džimi Vajt - Metju Stivens.

Bonus video: