Debi prve afroameričke primabalerine Američkog baleta

"Biće to veliki izazov za mene. To je odstupanje od onoga na šta sam navikla, ali volim izazove i mislim da će mi ovo pomoći da se razvijem kao umjetnik", rekla je balerina
52 pregleda 0 komentar(a)
Misti Kopland, Foto: Beta/AP
Misti Kopland, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 06.07.2015. 11:24h

Misti Kopland, prva Afroamerikanka primabalerina Američkog baleta, svoj debi imaće uskoro na Brodveju.

Producenti mjuzikla "On the Town" saopštili su u nedjelju da će Misti Kopland učestvovati u predstavi od 25. avgusta do 6. septembra. Radnja mjuzikla odigrava se u Njujorku četrdesetih godina 20. vijeka.

"Biće to veliki izazov za mene. To je odstupanje od onoga na šta sam navikla, ali volim izazove i mislim da će mi ovo pomoći da se razvijem kao umjetnik", rekla je balerina.

Uloga, koju trenutno tumači Megan Ferčajld, zahtjeva glumu, pjevanje i mnogo plesa, uključujući petnaestominutni na kraju predstave.

Misti Kopland je prije nekoliko mjeseci, kada joj je ponuđena uloga, pogledala predstavu i rekla da misli da je to "najbolji šou koji je ikada videla".

"Tajm" magazin proglasio je Misti Koplend za jednu od najuticajnijih ličnosti u 2015. godini. Napisala je knjigu za djecu "Firebird", kao i memoare "Life in Motion: An Unlikely Ballerina". Pojavila se u spotu amečkog muzičara Prinsa i popularnoj reklami na internetu za marku sportske opreme "Under Armour".

Bonus video: