Ćaćić: Možemo da budemo ponosni na sve što smo uradili

2 komentar(a)
Odbojkaši Crne Gore, Foto: Fivb.org
Odbojkaši Crne Gore, Foto: Fivb.org
Ažurirano: 05.07.2015. 23:29h

Sasvim neočekivano, crnogorski odbojkaši su debitantski nastup u Svjetskoj ligi završili na drugom mjestu, sa skorom od šest pobjeda i dva poraza. U finalu je Egipat bio bolji od 3:2, a selektor Slobodan Boškan kaže da nije umor uticao na pad u posljednjem setu, kod vođstva od 8:7…

"Nismo mi bili umorniji od Egipta. Na 8:7 je, čak, njihov korektor udario loptu u aut, ali smo se mi upecali, inače bi bilo 9:7. Prije bih rekao da što je zahtijevniji i jači nivo odbojke, onda se u teškoj utakmici sve gotovo svede na jednu loptu. Mi smo imali mogućnost da je iskoristimo, ali nismo, dok su oni uhvatili ritam", rekao je “Vijestima” selektor Slobodan Boškan.

Boškan ističe da je njegovoj ekipi problem bio da uhvati pravi ritam na utakmici.

"Jako malo smo imali prilika imali da se odbranimo i da igramo kontranapad. Dosta su lako pravili promjenu, u finalu nas ni servis nije sluio kao u prethodnim utakmicama, što nam je bilo važno za našu igru. Nikako nismo uspijevali da dođemo do našeg servisa, da ih udaljimo malo od mreže. Njihovi srednji blokeri su bili jako uspješni, i jako je teško kad dizač ima idealan prijem da može da igra tempo, a kad je protivnik uspješan u tome, pa smo protiv njih igrali non-stop na jedan blok. To nam je otežavalo igru, da napravimo mini serije od dva-tri poena. Blok-odbrana nije loše funkcionisala, ali imali smo dosta prilika koje nismo realizovali. Njihov korektor je prošao nekoliko teških lopti, odlučujućih", dodao je Boškan.

Boškan je bez obzira od Egipta, utisak o debitanskom nastupu naše selekcije je više nego pozitivan.

"Veoma sam zadovoljan cijelom sezonom u Svjetskoj ligi", zaključio je Boškan.

Kapiten Vojin Ćaćić žalio je za propuštenom prilikom za veliki uspjeh u Svjetskoj ligi.

"Imali smo šansu, nismo je iskoristili. Bili smo nikad bliži istorijskom uspjehu i plasmanu u drugu diviziju. Možemo da budemo ponosni na sve što smo uradili ovog ljeta, ali je sada gorak osjećaj u ustima nakon poraza. Sljedeće godine ćemo opet napasti završni turnir jer smo pokazali da imamo kvalitet", istakao je Ćaćić, i nastavio priču o finalu:

"Meč sa Egiptom je bio težak. Možda smo bili umorni nakon teškog meča u polufinalu protiv Kine, protiv koje smo dali sve od sebe. Egipat je igrao dobro i zasluženo pobijedio, na čemu mu čestitam. Ovo je bila naša prva sezona u Svjetskoj ligi, i stigli smo do finala. Možemo biti zadovoljni", zaključio je Ćaćić.

Selektor Egipta, Italijan Anđolino Frigoni je bio veoma srećan zbog trijufma svog tima.

"Ovo mnogo znači za Egipat. U finalu nismo imali dobar prijem, ni servis nas nije služio. Imali smo mnogo problema sa napadom protivnika iz "četvorke", ali smo pobijedili i ponosan sam na ekipu. Vratili smo se u Svjetsku ligu nakon mnogo problema i napravili rezultat. U drugoj diviziji ćemo igrati protiv jačih rivala, a sada se okrećemo Prvenstvu Afrike, koje se igra sredinom jula. Naša sezona je tek počela", rekao je selektor Egipta.

Bonus video: