Da li je "megan" koji je vozio Medin zapaljen benzinom?

Svjedok Vojo Vujanović, vlasnik kafane na Meterizima rekao je da je jedna osoba svratila u kafanu i tražila mu vodu, jer je izgorjela ruku
235 pregleda 4 komentar(a)
Vladimir Ulama, Foto: Savo Prelević
Vladimir Ulama, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 26.09.2018. 08:08h

Vještak za požare, eksplozive i havarije Radovan Popović rekao je juče da je “reno megan”, koji je prema optužnici, zapaljen nakon ubistva Nemanje Medina, potpuno uništen u požaru, te da bi vozilo tako sagorjelo i da nije zapaljeno benzinom.

Vladimir Ulama i Darko Mijović optuženi su da su na podmukao način i sa umišljajem ubili Medina.

"Problem je da nemamo širi pregled terena gdje je auto pronađeno. Ukoliko je auto poliven benzinom, burni plamen traje 40 minuta, a dogorijevanje oko dva i po sata. Nastaje eksplozija i zapravo sagorijeva para benzina, jer lako isparava. Osoba koja se nalazi u blizini bi zadobila lakše opekotine. Auto se može zapaliti i sa bezbjednije distance, ne prilazeći, polije se trag benzinom i zapali i dogori do vozila, zatim bakljom. Ovako bi vozilo sagorjelo i da nije zapaljeno benzinom”, pojasnio je Popović.

Svjedok Vojo Vujanović, vlasnik kafane na Meterizima rekao je da ne poznaje optužene Ulamu i Mijovića.

On je ispričao da su jedna ili dvije osobe svraćale kod njega, te da misli da je to bilo u ljetnjem periodu.

"Jedna osoba je svratila u kafanu i koliko se sjećam tražila mi vodu, jer je izgorjela ruku. Ja sam toj osobi rekao da ne sipa vodu na ruku, već brašno. Ta lica koja su svraćala kod mene da sam vidio naredni dan, ne bi ih prepoznao, a ne sada”, naveo je Vujanović.

Ljekari barskog Urgentnog centra Sadat Ličina i Marina Jeremić takođe se nijesu se mogli sjetiti izgleda pacijenta kojeg su pregledali 16. jula 2016., kao ni njegovog imena i prezimena, a koji se požalio na opekotinu desne podlaktice.

Bonus video: