Nastavak suđenja Darku Šariću za pranje novca

Šarić se nakon višegodišnjeg bjekstva, 18. marta 2014. godine predao srpskim vlastima, nakon čega je uhapšen i od tada se nalazi u pritvoru
1 komentar(a)
Darko Šarić, Foto: FoNet
Darko Šarić, Foto: FoNet
Ažurirano: 05.07.2015. 09:12h

U Specijalnom sudu u Beogradu u ponedjeljak se nastavlja suđenje Darku Šariću i ostalim optuženima za pranje para u Srbiji ubacivanjem novca stečenog krijumčarenjem kokaina u legalne tokove.

Šarić i još 17 okrivljenih terete se za pranje oko 22 miliona eura.

U ovom procesu je objedinjeno ukupno sedam optužnica.

Tokom izlaganja svoje odbrane u maju, Šarić je odbacio sve navode optužnice, navodeći da svoju odbranu potkrepiti dokumentacijom.

"Tu nema ni "p" od pranja para, postoje pisani tragovi o toku novca o kome nema govora da je prljav. Ne moram bilo koga da ubjeđujem u to, za razliku od tužioca koji neprekidno ubjeđuje da se radi o prljavom novcu", rekao je Šarić.

Tada je predložio sudskom vijeću da pozove Ljubišu Buhu Čumeta za svjedoka, na okolnosti pranja 7, 2 miliona eura preko firme "Kamarila" kako je opisano u optužnici, jer je Buha vlasnik pomenute firme.

Pred istim sudom Šariću i drugim okrivljenima sledeće sedmice, 13. jula biće izrečena presuda zbog optužbi za organizovanje šverca 5,7 tona kokaina iz Latinske Amerike u Zapadnu Evropu, a tužilaštvo je u završnoj riječi predložilo da sud svima izrekne maksimanle zatvorske kazne.

Šarić se nakon višegodišnjeg bjekstva, 18. marta 2014. godine predao srpskim vlastima, nakon čega je uhapšen i od tada se nalazi u pritvoru.

Bonus video: