Bojić zaprijetio sutkinji Pavličić krivičnom prijavom

Advokat tvrdi da je neistina da je Sud pozvao stranke na davanje završnih riječi u postupku
8 komentar(a)
Vladan Bojić, Foto: Savo Prelević
Vladan Bojić, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 05.07.2015. 08:36h

Advokat Vladan Bojić, branilac okrivljenih u slučaju Košljun, podnio je primjedbu Višem sudu u Podgorici, te upozorio sutkinju Valentinu Pavličić da će, ukoliko ne izbriše spornu rečenicu iz zapisnika, protiv nje podnijeti krivičnu prijavu.

Zapisnik koji je sačinjen na pretresu 30. juna, a dostavljen 3.jula, po mišljenju Bojića sadrži grubu neistinu.

"Na strani 36 pasus 8 zapisnika sa nastavka pretresa od 30. juna umetnuli ste rečenicu 'Imajući u vidu da je proveden cjelokupan postupak, Sud objavljuje da je cjelokupan postupak završen i poziva stranke na davanje završne riječi'. Niko u sudnici od prisutnih, od učesnika, niko od novinara i niko od javnosti, nije čuo to što sada u zapisniku piše. Pod punom materijalnom i krivičnom odgovornošću tvrdim da to na pretresu 30. juna niste rekli, zbog čega sam spreman da podnesem sve konsekvence. Gruba je neistina da ste pozvali stranke na davanje završnih riječi", naveo je Bojić u primjedbi dostavljenoj Pavličićevoj.

Bojić zahtijeva da Pavličićeva izvrši ispravku zapisnika.

"Ako to ne učinite odmah, podnijeću krivičnu prijavu protiv vas, ne samo zato što se radi o krivičnom djelu koje se goni po službenoj dužnosti, nego zato što ste vi sudija i izvjesni zastupnik Crne Gore pred Evropskim sudom za ljudska prava, što je nespojivo", poručio je Bojić.

Bonus video: