ODAKLE ZOVEM

Izabrane najbolje priče na međunarodnom konkursu knjižare Karver

Kako je saopšteno iz Karvera, tokom trajanja konkursa pristiglo je 575 priča, od čega je uslove tražene konkursom ispunilo 544 priče, a 21 najbolja priča će biti objavljena na zvaničnom sajtu
190 pregleda 1 komentar(a)
karver, banja, Foto: Arhiva Vijesti
karver, banja, Foto: Arhiva Vijesti
Ažurirano: 05.07.2015. 07:15h

Najbolje tri priče međunarodnog konkursa za kratku priču "Vranac – najbolja kratka priča 2015" koji su raspisale knjižara Karver i 13. jul – Plantaže, su "Prikaz" - Damjan Krstanović (Hrvatska), Svašta se može dogoditi" - Mira Petrović (Hrvatska) i "Whiskey "Na akciji" - Zoran Krstić (Hrvatska)

Najbolje priče jednoglasno je izabrao žiri u sastavu Enver Kazaz, teoretičar književnosti, Teofil Pančić, književni kritičar i publicista i Božo Koprivica, pisac i dramaturg.

Kako je saopšteno iz Karvera, tokom trajanja konkursa pristiglo je 575 priča, od čega je uslove tražene konkursom ispunilo 544 priče, a 21 najbolja priča će biti objavljena na zvaničnom sajtu.

Tri ravnopravne nagrade za najbolju kratku priču biće dodijeljene u vinskom podrumu Šipčaniku 6. jula u 10 sati, tokom održavanja sedmog međunarodnog književnog festivala Odakle zovem, Podgorica 2015.

Pokrovitelj konkursa i nagrada i ove godine je 13. jul - Plantaže.

Konkurs Vranac – najbolja kratka priča, jedan je od najprestižnijih konkursa u regionu. U prethodnih pet godina, preko internet aplikacija stiglo je više od 4.000 priča pod šifrom. Konkuri su objavljeni u crnogorskim i regionalnim časopisima, novinama i na portalima.

U dvije knjige Vranac – najbolja kratka priča 2010 i 2011, kao i na sajtu do sada je objavljeno 110 priča, a nagrađeno 16 učesnika.