Milivojević: Nisam ništa slagao na sudu

“Ako se neko zaista šalio na tako neumjesan, pa i primitivan način, onda sa takvim pristupom mora jednom da prestane. Te noći nikoga nisam dirao niti sam bilo kome, na bilo koji način, mogao biti smetnja ili prijetnja. Izašao sam da večeram sa prijateljima i očigledno sam bio na pogrešnom mjestu. Izgleda da je pravo mjesto da se zatvorimo u svoje kuće, i slobodno živimo u četiri zida”
4 komentar(a)
Stevan Milivojević, Foto: Boris Pejović
Stevan Milivojević, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 05.07.2015. 06:54h

Izvršni direktor LGBT foruma Progres Stevan Milivojević tvrdi da je pred svim nadležnim organima rekao istinu, te da, ukoliko sud utvrdi drugačije, on treba da bude procesuiran, zajedno sa svjedocima, zbog lažnog prijavljivanja i simuliranja napada.

To je rekao, komentarišući navode žalbe na presudu, kojom su Bojan Vujašević, Stefan Mitrović i Nikola Račić osuđeni na po tri mjeseca zatvora zbog ugrožavanja sigurnosti Milivojeviću.

"Iz tolikog broja napada naučio sam da izbjegavam bilo kakav direktan kontakt, pa i vizuelni, pogledom sa napadačima, i pred Sudom sam kazao samo ono što sam istinski mogao vidjeti svojim očima ili čuti svojim ušima. Zato nije korektno od advokata da me javno tretira na ovakav način i predstavlja lažovom”, ocijenio je Milivojević.

Branilac Vujoševića, advokat Marko Ivanović podnio je žalbu na presudu, navodeći, između ostalog, da je iskaz Milivojevića, kome sud poklanja punu vjeru, u suprotnosti sa odgledanim video-snimkom.

On je tražio da se snimak ponovo odgleda u Višem sudu.

Milivojević je dodao i da, ukoliko se žalbom željelo ukazati na neujednačenu sudsku praksu, trebalo je pomenuti i na desetine sudskih slučajeva u kojima su napadnute LGBT osobe tretirane kao građani trećeg reda.

Milivojević je naveo i da ga posebno pogađa populistička kvalifikacija napada na njega kao glupiranje i šala grupe mladića.

“Ako se neko zaista šalio na tako neumjesan, pa i primitivan način, onda sa takvim pristupom mora jednom da prestane. Te noći nikoga nisam dirao niti sam bilo kome, na bilo koji način, mogao biti smetnja ili prijetnja. Izašao sam da večeram sa prijateljima i očigledno sam bio na pogrešnom mjestu. Izgleda da je pravo mjesto da se zatvorimo u svoje kuće, i slobodno živimo u četiri zida”, zaključio je Milivojević.

Trojica Podgoričana, prema optužnom predlogu i prvostepenoj presudi, vrijeđala su i zastrašivala Milivojevića, tako što su ga oslovljavali sa “pede*čino”, pozivali ga na fizički obračun, simulirali masturbaciju i uznemiravali ga.

Bonus video: