Anđela Džaković stala u osmini finala

U ponedeljak na tatami, u kategoriji do 73 kg, izlazi Nikola Gardašević, a njegov rivala biće borca iz Kirgistana
278 pregleda 1 komentar(a)
Anđela Džaković, Foto: Privatna arhiva
Anđela Džaković, Foto: Privatna arhiva
Ažurirano: 05.07.2015. 07:14h

Crnogorska džudistkinja Anđela Džaković stigla je do osmine finala na Univerzijadi u Gvangžuu u kategoriji do 70 kilograma.

Ona je u prvom kolu pobijedila kinesku takmičarsku Li Je, ali u drugoj borbi, i pored kaznenih poena Alžirke Fatihe Milue, poražena. Rivalka je u posljednjem minutu kaznila brzopletost reprezentativke Crne Gore:

“Protiv Kineskinje sam dobro odradila meč i ostvarila pobjedu iponom i sa tim nastupom sam zadovoljna. U drugoj borbi imala sam prednost kaznenih poena, željela to što prije da valorizujem i završim borbu da bih bila odmorna za četvrtfinale, gdje sam trebala da radim sa brazilkom Oliveirom i zbog toga sam platila ceh. Nisam neko ko se razočarava, ovo će mi biti stimulans za još bolji rad. Za dva dana nastupam u apsolutnoj kategoriji i vjerujem da ću tada pokazati više”, rekla je Anđela nakon meča.

U ponedeljak na tatami, u kategoriji do 73 kg, izlazi Nikola Gardašević, a njegov rivala biće borca iz Kirgistana.

“Žrijebom sam zadovoljan ali isto tako moram reći da je u ovoj kategoriji konkurencija najveća i kvalitet je visok. Pobijediti dvije borbe biće veoma teško ali se nadam da mogu napraviti dobar rezultat”, istakao je Gardašević.

U kategoriji u kojoj nastupa Gardašević prijavljeno je 37 takmičara.

Na džudo turniru u Gvangžuu ukupno učestvuju takmičari iz 68 zemalja.

Bonus video: