Bojić prijeti prijavom: Nije završen dokazni postupak, kako tvrdi Pavličić

"U pitanju je neistina. Niste objavili da je dokazni postupak završen, nego ste to dopisali, nakon pretresa. Niste pozvali stranke na davanje završnih reči. To ste upisali nakon pretresa. Da je suprotno, bar bi mediji objavili. Ovakva gruba neistina se ne može prevazići, nego izbrisati"
135 pregleda 0 komentar(a)
Vladan Bojić, Foto: Arhiva Vijesti
Vladan Bojić, Foto: Arhiva Vijesti
Ažurirano: 04.07.2015. 11:27h

Advokat Vladan Bojić, branilac okivljenih u slučaju Košljun, gradonačelnika Budve Lazara Rađenovića i nekadašnje direktorke Prve banke Jelice Petričević podnio je danas primjedbu Višem sudu u Podgorici, te upozorio sutkinju Valentinu Pavličić da ukoliko ne izbriše spornu rečenicu iz zapisnika, da će protiv nje podnijeti krivičnu prijavu.

Zapisnik koji je sačinjen na pretresu 30 .juna, a dostavljen 3. jula, po mišljenju Bojića sadrži grbu neistinu.

"Na strani 36 pasus 8 zapisnika sa nastavka pretresa od 30. juna umetnuli ste rečenicu 'Imajući u vidu da je proveden cjelokupan postupak, Sud objavljuje da je cjelokupan postupak završen i poziva stranke na davanje završne riječi'. Niko u sudnici od prisutnih, od učesnika, niko od novinara i niko od javnosti, nije čuo to što sada u zapisniku piše. Pod punom materijalnom i krivičnom odgovornošću tvrdim da to na pretresu 30. juna, niste rekli, zbog čega sam spreman da podnesem sve konsekvence. Gruba je neistina da ste pozvali stranke na davanje završnih riječi", naveo je Bojić u primjedbi dostavljenoj Pavličićkoj.

Dokazni postupak, kako je rekao, nije završen.

"U pitanju je neistina. Niste objavili da je dokazni postupak završen, nego ste to dopisali, nakon pretresa. Niste pozvali stranke na davanje završnih reči. To ste upisali nakon pretresa. Da je suprotno, bar bi mediji objavili. Ovakva gruba neistina se ne može prevazići, nego izbrisati! Ne mogu da prihvatim da ne prezate od takvog postupka. Sad su sve sumnje otklonjene da to činite da proces prelomite preko kojlena i bez valjanih dokaza osudite moje branjenike, a radi karijere i dobijanja agremana za zastupnika u Strazburu. To činite jer izvjesno imate podršku, ali bez obzira na svu podršku koju u tome imate, spreman sam ići do kraja i ovakav postupak dovođenja pred svršen čin čistom inkriminacijom, neću dopustiti”, istakao je Bojić.

Bojić zahtijeva da Pavličićka izvrši ispravku zapisnika.

"Ako to ne učinite odmah, podnijeću krivičnu prijavu protiv vas, ne samo zato što se radi o krivičnom djelu koje se goni po službenoj dužnosti, nego zato što ste vi sudija i izvjesni zastupnik Crne Gore pred Evropskim sudom za ljudska prava, što je nespojivo", poručio je Bojić.

Bonus video: