Vještaci o povredama Čobića: Da li je morao da se liječi van Crne Gore?

Čobić prije 6 godina postao invalid nakon što ga je upucao kolega
150 pregleda 1 komentar(a)
Senad Čobić, Foto: Arhiva Vijesti
Senad Čobić, Foto: Arhiva Vijesti
Ažurirano: 03.07.2015. 17:08h

Vještaci plastične hirurgije i neurohirurgije treba da se izjasne da li je bivši policajac Senad Čobić morao da se liječi van Crne Gore.

Čobić je ostao doživotni invalid nakon što ga je kolega upucao iz pištolja. Vještaci treba da se izjasne i da li postoje opravdani razlozi da mu se isplati renta koja bi mu omogućila lakše uslove za život, sljed invaliditeta.

Ponovljeno suđenje po tužbi bivšeg policajca, koji je brzo nakon nesreće, dobio i otkaz u policiji, nastavlja se 13. oktobra.

Viši sud je djelimično ukinuo prvostepenu presudu, tako što je na ponovno suđenje vratio utvrđivanje materijane štete, upravo u dijelu, koji treba da se vještači. Nematerijalna šteta je potvrđena i Čobić je dobio 25.000 eura odštete zbog duševnih bolova.

Osnovni sud je, u djelimično ukinutoj presudi, dosudio da mu se isplati 96.000 eura materijalne i 25.000 eura nematerijalne štete.

Osnovni sud je ranije presudio i da se njegovoj porodici isplati 50.000 na ime nematerijalne štete, ali je Viši sud preinačio ovu presudu i iznos smanjio na 37.500 eura.

Čobić je prije šest godina postao invalid nakon što gaje upucao kolega Denis Čorović, koji je potom izvršio samoubistvo.

Čobić je od tada vezan za kolica, a Uprava policije mu je uručila otkaz dok je još bio na bolničkom liječenju.

Nekoliko mjeseci ranije, isticano je da je Čobić jedini Rom koji radi u toj državnoj instituciji i on je po tom osnovu i nagrađivan.

Bonus video: