Kuljača ugostio specijalce za 120.000 eura

olicajci angažovani na očuvanju reda i mira tokom turističke sezone, tako će osmi put zaredom boraviti u smještaju kompanije “Gaga trend” u vlasništvo Jadranke Kuljače
0 komentar(a)
Rajko Kuljača, Foto: Savo Prelević
Rajko Kuljača, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 03.07.2015. 18:29h

Pripadnici elitnih policijskih jedinica i ovog ljeta će biti smješteni u budvanskim apartmanima supruge nekadašnjeg gradonačelnika Budve Rajka Kuljače.

Policajci angažovani na očuvanju reda i mira tokom turističke sezone, tako će osmi put zaredom boraviti u smještaju kompanije “Gaga trend” u vlasništvo Jadranke Kuljače.

Ta firma je, kao i prethodnih godina, i ove jedina dostavila ponudu na javni poziv, koji je Ministarstvo unutrašnjih poslova raspisalo za smještaj službenika.

Komisija MUP-a ocijenila je ponudu prihvatljivom, a ugovor je zaključen u ponedjeljak.

Specijalci su već doputovali u Rafailoviće i smjestili se u Kuljčine apartmane... Oni su gotovo svake večeri “prisutni„ u najprometnijim djelovima grada.

"Poziv za otvoreni postupak javne nabavke za smještaj policijskih službenika u Budvi tokom trajanja ljetnje sezone, za period od jula do 2. septembra, raspisan je 22. aprila. Na nadmetanje se javio samo jedan ponuđač - Gaga trend iz Budve, sa kojim je 29. juna sklopljen ugovor na iznos od 119.680 eura, a kojim je dogovoreno pružanje usluga ishrane i smještaja u Budvi, na bazi punog pansiona, za 55 pripadnika Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova. Svi troškovi smještaja policijskih službenika padaju na teret Ministarstva unutrašnjih poslova”, navodi se u odgovoru MUP-a dostavljenom “Vijestima”.

Za razliku od ranijih godina, kada je smještaja policajaca koštao oko 160.000 eura... Taj trošak su do sada na ravne časti dijelili MUP i Opština Budva.

Ove godine, lokalna uprava prvi put neće učestvovati u finansiranju.

Prethodne dvije godine MUP je sproveo tenderski postupak za smještaja 60 pripadnika policije.

Međutim, iako taj posao nije bio okončan, policajci su uprkos tome pune tri sedmice boravili u Kuljačinim apartmaninam.

Službenica javnih nabavki budvanske Opštine osporila je tada ponudu Jadranke Kuljače.

Ona je blokirala namjeru Opštine da zaključi ugovor sa kompanijom Kuljača, uz tvrdnju da je riječ o sukobu interesa, jer je Rajko Kuljača predsjednik Izvršnog odbora Turističke organizacije opštine Budva. On je i danas na toj funkciji.

"Kao suprug Jadranke Kuljače, nisam akcionar ili član organa upravljanja Opštine Budva, već član organa upravaljanja Turističke organizacije opštine Budva, kao samostalnog pravnog lica, smatram da saglasno članu 17 Zakona o javnim nabavkama, ne postoji sukob interesa”, obrazložio je tada Kuljača.

On je tada rekao da je turizam jedini izvor prihoda od koga sada živi njegova porodica.

Viši sud u Podgorici nedavno je ponovo osudio Kuljaču na pet godina zatvora zbog zloupotrebe službenog položaja.

Kuljača je par dana prije donošenja presude kazao da zna koji su “visoki funkcioneri” pisali optužnicu za taj predmet i da će o svemu progovoriti ukoliko mu ne pucaju u noge.

On se, međutim, nije pojavio na izricanju presude.

Bonus video: