"Gangsterska petorka" za početak

Nikšićko pozorište je u toku 2015. imalo 36 programa sa 39 izvođenja i oko 12.000 posjetilaca
141 pregleda 0 komentar(a)
Nikšić kultura, Foto: Svetlana Mandić
Nikšić kultura, Foto: Svetlana Mandić
Ažurirano: 03.07.2015. 16:48h

Filmom Pitere Selersa “Gangerska petorka“, prvi od tri koliko će imati prilike da vidi nikšićka publika, koji će biti prikazan u ponedjeljak počinje julski repertoar Programa podrške razvoju kulture u Nikšiću.

U toku jula, kako je rečeno na konferenciji za novinare, biće prikazano petnaestak programa. Pored filmova, biće organizovane izložbe, koncerti, likovne kolonije, muzičko-poetski hepeninzi.

Predstavljanje julskog repertoara poslužilo je predstavnicima nikšićkih ustanova kulture da sumiraju ovogodišnje rezultate.

Prema riječima Tanje Perišić, šefa Koordinacionog tima Programa podrške, za šest mjeseci realizovana su 144 programa.

"Program nam je osim finansijske podrške donio jaču, bolju i kvalitetniju saradnju. Bili smo prinuđeni da više sarađujemo, radili smo i kooprodukcije, razmjenjivali smo prostore”, kazala je Perišić.

Nikšićko pozorište je, prema njenim riječima, u toku ove godine imalo 36 programa sa 39 izvođenja i oko 12.000 posjetilaca.

Direktor Centra za kulturu Peko Nikčević kazao je da je ta ustanova, samostalno ili u saradnji sa drugim institucijama ove godine organizovala 62 manifestacije kojima je prisustvovalo oko 5,5 hiljada posjetilaca.

Bonus video: