Dan: Iz Centra bezbjednosti nestalo 20 snajpera

Inspektori su privodili na razgovor više svojih kolega, kao i magacionere koji su dužili ključeve, ali niko zvanično nije osumnjičen
240 pregleda 0 komentar(a)
CB Podgorica, Foto: Vesko Belojević
CB Podgorica, Foto: Vesko Belojević
Ažurirano: 03.07.2015. 07:46h

Iz policijskog magacina u zgradi u kojoj je ranije bio Centar bezbjednosti Podgorica, takozvanoj limenki, ukradeno je 20 snajpera, kao i znatna količina municije, potvrđeno je Danu u vrhu MUP-a.

Kako Dan saznaje, magacin nije obijen, već je lopov, ili više njih, otključao vrata i odnio puške i municiju.

Inspektori su privodili na razgovor više svojih kolega, kao i magacionere koji su dužili ključeve, ali niko zvanično nije osumnjičen.

Sumnja se da su puške, koje su osim snajpera imale i prigušivače, završile na ilegalnom tržištu.

"Nakon preseljenja CB Podgorice iz "limenke" u nove prostorije Uprave polcije, dio naoružanja je ostao u magacinu. Tamo su ostale puške sa snajperima i prigušivačima, kao i oko 10.000 komada razne municije. Sve to je bilo pod ključem u magacinu koji se nalazio u podrumu zgrade i malo ljudi je za to znalo. Ključeve je dužilo više magacionera, koji su nastavili da obezbjeđuju taj objekat nakon iseljenja policije", ispričao je sagovornik Dana iz MUP-a.

Dan piše da policija još uvijek nije utvrdila kada je oružje nestalo, kao i koliko je municije otuđeno. Krađa je otkrivena sasvim slučajno, kada je izbila poplava u magacinu.

"Pošto se pojavila voda u magacinu, razbijena su vrata i tada smo primijetili da je magacin opustošen, a da je ta prostorija bila danima pod vodom. Puške sa snajperima i prigušivačima su nestale, a dio municije je bio pod vodom. Nije isključeno da je lopov, ili više njih, prilikom krađe namjerno oštetio vodovodnu cijev, koja je starije proizvodnje, iz koje je voda non-stop curila dok cijev nije potpuno pukla i izazvala poplavu u magacinu. Na taj način su lopovi željeli da dobiju na vremenu, a ujedno i da sakriju tragove, jer postoji mogućnost da se pljačka desila nedjeljama ranije", kaže sagovornik Dana.

Danu je potvrđeno da na vratima nije bilo oštećenja i da su ona otključana, a poslije završenog posla uredno zaključana.

Kada je primijećeno da nedostaju puške, pokrenuta je interna istraga unutar policije, a naređeno je da se o ovom događaju ćuti. Saslušano je više policijskih službenika koji su imali kontakt sa magacinom, ali niko nije procesuiran.

Kako Dan saznaje inspektori koji rade na ovom slučaju ne isključuju mogućnost da je oružje završilo na ilegalnom tržištu.

"Rije je o puškama visokog kvaliteta, koje su imale kvalitetne snajpere i prigušivače, koji su takođe odneseni" ističe sagovornik Dana.

Bonus video: