Veselin Mujović metalnom šipkom pretučen u restoranu

Mujović je nekoliko puta udaren metalnom šipkom po tijelu i po glavi, nakon čega je prebačen u Urgentni centar
409 pregleda 47 komentar(a)
Urgentni centar, Foto: Zoran Đurić
Urgentni centar, Foto: Zoran Đurić
Ažurirano: 03.07.2015. 12:06h

Podgoričanin Veselin Mujović juče je, oko 13 časova, pretučen u jednom od restorana na Rimskom trgu u Podgorici.

Kako piše list Dan, Mujoviću je za sada nepoznati napadač prišao s leđa i napao ga metalnom šipkom. Nakon toga, napadač je pobjegao u nepoznatom pravcu.

Mujović je nekoliko puta udaren metalnom šipkom po tijelu i po glavi, nakon čega je prebačen u Urgentni centar, gdje mu je ukazana pomoć i nalazi se van životne opasnosti.

"Mujović je sa jednom osobom došao u baštu restorana. Dok su sjedjeli za stolom, prišao im je mlađi momak, koji je imao kapu na glavi, i udario Mujovića više puta šipkom. Mujović je pao na pločnik, a napadač je pobjegao prema zgradi "Vektre“, kazao je "Danu" sagovornik iz policije.

Podgorička policija intenzivno traga za napadačem, a napravljen je i njegov fotorobot.

Mujovića srpsko tužilaštvo dovodi u vezi sa aktivnostima organizovanih kriminalnih grupa koje se dovode u vezu sa trgovinom narkoticima. Pored toga, bio je optužen da za iznudu, falsifikovanje dokumenata i prevare.

U Beogradu je hapšen i prije pet godina, kada je za njim bila raspisana Interpolova potjernica zbog falsifikovanja dokumenata i zbog prevara.

Mujović je prošle godine uhapšen u beogradskom hotelu „Prestiž“ zbog iste potjernice, a sa njim je tada za stolom sjedio Nebojša Čović. Ubrzo je pušten na slobodu, a zvanično nije saopšteno da li je taj predmet sudski okončan.

Incident nije bio u "Đardinu"

"Dan" je u svom tekstu naveo da je Mujović povrijeđen u restoranu "Đardino", što su demantovali vlasnici restorana.

"Žalimo što je do nemilih scena došlo, ali su se one dogodile na trgu „Vektra“, a ne u našem lokalu „Đardino“. U restoranu „Đardino“ se za 15 godina poslovanja nikada nije dogodio incident, tuča ili bilo kakva druga nemila scena koja bi ugrozila sigurnost naših gostiju, o kojoj posebno vodimo računa", navodi se u saopštenju vlasnika restorana.

Bonus video: