ADVOKAT BANOVIĆ O KAZNI I IZJAVI BRANJENIKA

Vidoje, ne brini i spremi se za kafu

“Svog klijenta Vidoja Stanišića želim da relaksiram u dijelu ove kazne i u dijelu buduće presude za njegovo učešće u tuči na bazenu, imajući u vidu video-zapis na kojem je sve evidentirano, pa mu jedino preporučujem da mi obezbijedi ekspres kafu i limunadu u nekom luksuznom lokalu, jer ja to volim”
326 pregleda 20 komentar(a)
Vidoje Stanišić, Foto: Zoran Đurić
Vidoje Stanišić, Foto: Zoran Đurić
Ažurirano: 02.07.2015. 19:50h

Advokat Božina Banović kazao je da ga je sutkinja Nada Rabrenović neosnovano kaznila, jer je, kako tvrdi, tri dana ranije najavio da neće moći da prisustvuje pretresu u postupku koji se vodi zbog nasilja na podgoričkom bazenu 2012. godine.

Branilac  Vidoja Stanišića kazao je da je to učinio  preko krivične pisarnice podgoričkog Osnovnog suda.

Rabrenović je advokata  kaznila sa  900 eura, zbog nedolaska  na suđenje, konstatujući da je uredno pozvan i da nema  saznanja o razlogu njegovog nedolaska na zakazani pretres.

Banović je rekao da, u dopisu koji je poslao sudu 26. juna, u koji su “Vijesti” imale uvid, nije tražio odlaganje pretresa, ukoliko ne dođe do završnih riječi u postupku.

Sutkinja je odložila suđenje, jer Stanišić nije želio da se ono održi bez prisustva njegovog advokata. 

Banović je napomenuo da suđenje zbog njega nikada  nije odloženo.

“Takođe valja istaći poznatu istinu da sudija  Rabrenovićeva, zbog kašnjenja tehničkog osoblja u sudnici, nikada nije počela raspravu u zakazano vrijeme”, rekao je Banović.

On se osvrnuo i na izjavu svog branjenika, koji je sudnici rekao “zaokružite to na 1.000 eura, imamo mi para”.

“Svog klijenta  Vidoja Stanišića želim da relaksiram u dijelu ove kazne i u dijelu buduće presude za njegovo učešće u tuči na bazenu, imajući u vidu video-zapis na kojem je sve evidentirano, pa mu jedino preporučujem da mi obezbijedi ekspres kafu i limunadu u nekom luksuznom lokalu, jer ja to volim”, naveo je Banović.

Suđenje nije održano  više od godinu dana.

Marku Šofrancu, Draženu i Aleksandru Boričiću, Luki Miliću, Radoslavu i Vidoju Stanišiću i Bojanu Pejoviću sudi se za nasilničko ponašanje i nanošenje teških tjelesnih povreda zaposlenima na bazenu Gojku Mijoviću i Zoranu Vukčeviću i posjetiocu Ivanu Aligrudiću.U incidentu na bazenu, Mijović i Vukčević zadobili su povrede glave, a Aligrudić povredu ranije transplantirane rožnjače.

Preporučujemo za Vas