Njemačka odobrila izručenje Safeta Kalića Crnoj Gori

"Ministarstvo pravde Crne Gore danas je obaviješteno diplomatskim putem da je Savezna Republika Njemačka odobrila izručenje Kalića Crnoj Gori radi daljeg krivičnog gonjenja“, kaže se u saopštenju
7 komentar(a)
Ažurirano: 02.07.2015. 16:05h

Njemačka je odobrila izručenje Safeta Kalića Crnoj Gori radi daljeg krivičnog gonjenja.

Kako je saopšteno iz crnogorskog Ministarstva pravde, primopredaja Kalića biće realizovana po okončanju izdržavanja kazne u Njemačkoj.

Ministarstvo pravde Crne Gore ranije je, kako su podsjetili, zatražilo izručenje Kalića Crnoj Gori od Austrije.

„Nakon čega je obaviješteno od Ministarstva pravde Austrije da je, prema potjernici Njemačke, izdat evropski nalog za hapšenje Kalića, u cilju predaje Njemačkoj radi vođenja krivičnog postupka zbog krivičnog djela nedozvoljena trgovina opojnim sredstvima na organizovan način kao i da je nadležni Pokrajinski sud u Beču donio odluku da se Kalić preda Njemačkoj“, kaže se u saopštenju.

Kako se navodi, predaja Kalića Njemačkoj nije bila ograničenje da Crna Gora zatraži njegovo izručenje od Njemačke za svrhe dostupnosti pravosudnim organima Crne Gore za vođenje krivičnog postupka.

„Ministarstvo pravde Crne Gore danas je obaviješteno diplomatskim putem da je Savezna Republika Njemačka odobrila izručenje Kalića Crnoj Gori radi daljeg krivičnog gonjenja“, kaže se u saopštenju.

Bonus video: