U Varaždinu po norme za Dohu i Rio de Žaneiro

Paraolimpijska reprezentacija Crne Gore putuje sjutra za Varaždin, gdje će u subotu naši takmičari imati priliku da potvrde i ispune norme za Svjetsko prvenstvo koje se od 21.do 31.oktobra održava u Dohi
0 komentar(a)
Marijana Goranović, Foto: PKCG
Marijana Goranović, Foto: PKCG
Ažurirano: 02.07.2015. 16:40h

Paraolimpijska reprezentacija Crne Gore putuje sjutra za Varaždin, gdje će u subotu naši takmičari imati priliku da potvrde i ispune norme za Svjetsko prvenstvo koje se od 21.do 31.oktobra održava u Dohi.

U Varaždinu će nastupiti: Marijana Goranović, kategorija F 41(niski rast) u bacanju kugle i po prvi put u bacanju diska, Miloš Ranitović, kat.F12( smetnja vida) u skoku uvis, skoku udalj i bacanju koplja, Radmilo Baranin, kategorija F34(tjelesne smetnje) u bacanju kugle iz specijalizovane stolice, mladi Mirnes Ramović kategorija F11(bez vida) u bacanju kugle i diska i veteran Veselin Vuković, F13 (smetnje vida) u skoku udalj i skoku uvis.

"Dugo smo se pripremali za ovo veoma važno takmičenje. Očekujem odlične rezultate, veoma važne za crnogorski paraolimpijski sport. Marijana Goranović trenutno sa rezultatom u kugli od šest metara i disku (17,20 metara), očekujemo da potvrdi dviej A paraolimpijske norme. Nadam se da će rezultate sa posljednjeg treninga prenijeti u Varaždin i ući u istoriju našeg sporta. Što se tiče ostalih naših reprezentativaca, norme za Rio de Žaneiro, koje su izašle prošle nedjelje su iznenađujuće visoke i biće teško ostvariti ih. Pogotovo što primarne dicipline Ranitovića, skoka uvis, nema na programu Paraolimpijskih igara. Šansu za Rio će tražiti u skoku udalj i bacanju koplja, u kojima objektivno može do B normi", kazao je selektor Ivan Tomić.

U Varaždinu naši takmičari mogu osvojiti i norme za Rio de Žaneiro 2016. godine.

"Ipak, u Varždinu od Ranitovića očekujemo sve tri A norme za SP u Dohi (skok uvis 160 cm, udalj 6 m i koplje 37 metara). Uprkos povredi leđa i od Baranina očekujemo A normu za SP u Dohi. Smatram da će Goranovićeva, Ranitović i Baranin biti konkurentni u Dohi, ali i kandidati za medalje na Evropskom prvenstvu u Grosetu naredne godine. Varaždin će biti generalna proba za mladog Mirnesa Ramovića, kojeg samo deset dana kasnije u istom hrvatskom gradu očekuju Evropske igre mladih paraolimpijaca (do 20 godina), na kojima bi se u disku mogao umiješati u borbu za medalju. Sa ekipom će biti i proslavljeni trener Goran Čele Obradović i on će svakako dati dodatni podstrek našim takmičarima", zaključio je Tomić

Bonus video: