Policija "nije znala" gdje je puklo

Uprkos tome što je naprava bila srednje razorne moći, jaka detonacija na noge je digla stanovnike nekoliko podgoričkih naselja
389 pregleda 0 komentar(a)
Makijato, Foto: Savo Prelević
Makijato, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 03.07.2015. 05:26h

Improvizovana eksplozivna naprava bačena je u noći između srijede i četvrtka ispred vrata kafića “Macchiato” u Podgorici.U eksploziji nije bilo povrijeđenih.

Prema podacima iz CRPS-a, direktor kafića “Macchiato” je Nikola Novaković, a nezvanične informacije govore da je vlasnik tog lokala Srđan Kaluđerović.

Kaluđeroviću je početkom godine, takođe u eksplozivnom napadu, uništen automobil.

Sagovornik “Vijesti” iz policije rekao je da je eksploziv bačen ispred “Macchiaat” bio srednje razorne moći.

“Svi izuzeti tragovi poslati su na vještačenje. Izuzet je i snimak sa nadzorne kamere”, kazao je on.

Uprkos tome što je naprava bila srednje razorne moći, jaka detonacija na noge je digla stanovnike nekoliko podgoričkih naselja.

“Stanare svih zgrada u ovom kvartu jaka detonacija bukvalno je istjerala iz svojih kreveta. U prvom momentu niko nije znao šta se desilo. Pomislili smo da je eksplodiralo nešto na dijelu bulevara koji rekonstruišu”, kazao je jedan od građana.

Eksploziju ispred toga kafića, Operativno-komunikacioni centar Uprave policije gotovo čitave noći držao je pod velom tajne.

Iako su im građani prijavili u kom dijelu grada je “puklo”, iz policije su satima novinaru govorili da utvrđuju gdje je bila eksplozija. Ujutru su objasnili da se taj događaj zbio “preko Morače”.

Iz “Macchiata” je “Vijestima” rečeno da u trenutku eksplozije u lokalu nije bilo nikoga. “Nadzorne kamere su zabilježile napadača”, rečeno je iz tog lokala.

Bonus video: