Afera Košljun: Valentina Pavličić će i dalje suditi

Advokat Vladan Bojić danas je predao Višem sudu u Podgorici podnesak kojim otkazuje punomoćje kao branilac Jelice Petričević i Lazara Rađenovića
179 pregleda 9 komentar(a)
Valentina Pavličić, Foto: Savo Prelević, arhiva "Vijesti"
Valentina Pavličić, Foto: Savo Prelević, arhiva "Vijesti"
Ažurirano: 01.07.2015. 13:06h

Predsjednik Apelacionog suda Crne Gore Mušika Dujović danas je drugi put odbio zahtjev za izuzeće sutkinje Valentine Pavličić iz predmeta Košljun i predsjednika Višeg suda u Podgorici Borisa Savića, kazala je "Vijestima" Ivana Kovačević, portarolka tog suda.

“Predsjednik Apelacionog suda Crne Gore Mušika Dujović, donio je rješenje kojim se kao nedozvoljen odbacuje zahjev okrivljenih Jelice Petričević i Lazara Rađenovića, advokata Vladana Bojića, za izuzeće predsjednika Višeg suda u Podgorici Borisa Savića. Istim rješenjem, odbijen je kao neosnovan zahtjev za izuzeće sudije Valentine Pavličić od postupanja u predmetu 'Košljun'," izjavila je Ivana Kovačević, samostalna savjetnica za odnose sa javnošću Apelacionog suda.

Na glavnom pretresu 30. juna sudija je odbila predlog advokata Bojića da svjedoči Muhamed Rašid. Nakon toga je branilac zatražio njeno izuzeće, jer smatra da je odbijanjem, obespravljeno pravo na odbranu.

Advokat Vladan Bojić danas je predao Višem sudu u Podgorici podnesak kojim otkazuje punomoćje kao branilac Jelice Petričević i Lazara Rađenovića.

Na taj način je dovedeno u pitanje sjutrašnji nastavak suđenja.

Bonus video: