Kuljača nakon saslušanja: Glava mi je kao bidon, neka je Žuti živ i zdrav

Lazar Rađenović i Aleksandar Tičić optuženi su za zloupotrebu službenog položaja, a biznismen Vido Rađenović i bankarka Jelica Petričević za zloupotrebu službenog položaja putem pomaganja
207 pregleda 18 komentar(a)
Rajko Kuljača, Foto: Savo Prelević
Rajko Kuljača, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 01.07.2015. 05:58h

Bivši gradonačelnik Budve Rajko Kuljača, žalio se sagovorniku u telefonskom razgovoru kako se Lazar Rađenović sjetio da ga pozove tek kada je čuo da su ga u tužilaštvu više sati saslušavali oko prodaje zemlje na brdu Košljun.

U sudnici Višeg suda juče su preslušani neki od razgovora koje je policija presretnula, a tiču se te afere.

Kuljača 29. januara 2014. godine razgovara sa nekim i objašnjava mu da je prethodnog dana davao izjavu tužilaštvu do 18 časova.

„Pitali su me oko prodaje brda Košljun. Ja im kažem da nemam pojma o tome. Pitali su me o parama u banci što su nestale (Divanović i Dragović). Vidim da sve znaju. Neka znaju. Drago mi je što sve znaju. Pitali su me o faksimilu... Biće dobro. Glava mi je kao bidon. Zvao me Žuti danas, a mjesec dana se ne javlja. A danas se sjetio. Dao je izjavu prije nekoliko dana i nije se sjetio tada da mi se javi. Neka je živ i zdrav što se mene tiče”, rekao je Kuljača.

Lazar Rađenović i Aleksandar Tičić optuženi su za zloupotrebu službenog položaja, a biznismen Vido Rađenović i bankarka Jelica Petričević za zloupotrebu službenog položaja putem pomaganja.

Lazar Rađenović bio je potpredsjednik, a Tičić menadžer Opštine Budva, kada su, piše u optužnici, namjestili Vidu da pobijedi na licitaciji za kupovinu zemlje na Košljunu, da to plati kreditom Prve banke za koji su garantovali opštinskim novcem i da se ta ista parcela potom po desetostruko većoj cijeni proda već obezbijeđenom kupcu.

Advokat Vladan Bojić prijeti da više neće učestvovati ”u farsi”...

Suđenje je juče odloženo, nakon čega je advokat Vladan Bojić zatražio izuzeće sutkinje Valentine Pavličić.

To je učinio nakon što je Pavličićeva odbila njegov predlog da se kao svjedok sasluša Mohamed Rašid, koji je kupio zemlju od Vida Rađenovića.

On je zatim zatražio i izuzeće predsjednika podgoričkog Višeg suda Borisa Savića, pa će o njegovom zahtjevu

Bonus video: