SVJETSKA LIGA U ODBOJCI: JOŠ PET DANA DO FAJNL-FORA

Vukašinović: Odlučivaće veća želja za pobjedom

0 komentar(a)
Odbojkaši Crne Gore, Foto: Fivb.org
Odbojkaši Crne Gore, Foto: Fivb.org
Ažurirano: 30.06.2015. 21:30h

Odbojkaši Crne Gore treniraju u Podgorici i broje posljednje dane do početka fajnl-fora treće divizije Svjetske lige (4. i 5. jul u Bratislavi), do kojeg su izabranici Slobodana Boškana stigli pomalo neočekivano, i to na impresivan način, sa pet pobjeda iz šest mečeva u konkurenciji Turske, Tunisa i Portorika.

„Crveni” su već najprijatnije iznenađenje takmičenja u kojem su debitanti, a glavnom gradu Slovačke pokušaće da se ne zaustave na tome (pobjednik F4 ide u drugu diviziju)...

"Plasman na finalni turnir je zaista veliki uspjeh, zahvaljujući kvalitetu, ali i napornom radu i zalaganju ekipe od prvog dana priprema. Zajedništvo i sjajna atmosfera daju opet dobre rezultate, što je  bio slučaj i prošle godine u Evropskoj ligi. Iako se bliži finalni turnir, rano je govoriti o očekivanjima, jer ne poznajemo protivnike dovoljno dobro da bismo znali šta nas čeka. Smatram da su sve četiri ekipe negdje podjednakih kvaliteta i da će bolja forma, ali i veća želja za pobjedom odlučivati pobjednike mečeva u Slovačkoj", kaže za „Vijesti” primač Marko Vukašinović, jedno od prijatnih iznenađenja u ovogodišnjem Boškanovom sastavu.

I zaista, timski duh je bio presudan u igrama i rezultatima u prvih šest mečeva u Svjetskoj ligi, na turnirima u Podgorici i Istanbulu. U odsustvu povrijeđenih Božidara Ćuka i Luke Babića (biće spreman za Slovačku), šansu su dobili i neki  koji nisu bili predviđeni da imaju veću minutažu (Vukašinović, Milić....). Međutim, svi koji su ulazili u igru, bilo da odrade koji poen, bilo set ili veći dio meča, dali su puni doprinos uspjesima, što može da raduje Boškana uoči finalnog turnira i duela u polufinalu sa Kinom.

"Meč sa Kinom dočekujemo spremni, pogotovo jer smo dva prethodna turnira odigrali bolje nego što smo očekivali i iznenadili sve ljubitelje odbojke, čak i nas same. Za Kinu se spremamo svakog dana, na video sastancima i treninzima i mislim da imamo šanse. Nadam se da ćemo ih iskoristiti jer smo svi svjesni koliko je taj meč važan za nas. Zato ćemo na svaku loptu od starta igrati maksimalno da probamo da napravimo još jedno iznenađenje i krunišemo sav nas trud i rad koji smo uložili do sad", kazao nam je primač Balša Radunović.

Milić: Ne bojimo se nikoga, na terenu ćemo dokazati ko smo

Srednji bloker Blažo Milić je ove godine debitovao u seniorskoj reprezentaciji i opravdao povjerenje.

"Smatram da je ova generacija plasmanom na fajnl-for već ispunila zacrtani cilj, ali nas to nikako neće spriječiti da damo svoj maksimum i odemo i korak više u ovom takmičenju. Za naš uspjeh je ključan timski duh koji je prisutan od prvog dana priprema i koji snažno motiviše kako najmlađe pojedince, tako i one najbolje i najiskusnije. Što se tiče Kine, analizirali smo njihovu igru i radi se o kvalitetnoj ekipi koja nije slučajno stigla do polufinala. Odlični su serveri i majstori preokreta, jer su četiri utakmice pobijedili sa 3:2, a u dvije su gubili 2:0 u setovima, tako da treba biti oprezan. Poštujemo protivnika i istovremeno se ne bojimo nikoga i na terenu ćemo dokazati ko smo i koji je naš domet", rekao je Milić za „Vijesti”.

Preporučujemo za Vas