Blagajnici Skupštine sudi Rade Ćetković

Iz podgoričkog Osnovnog suda “Vijestima” je rečeno da početak suđenja još nije zakazan
226 pregleda 2 komentar(a)
novac, euri, Foto: Shutterstock
novac, euri, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 14.09.2018. 18:39h

Sudija Rade Ćetković sudiće blagajnici Skupštine Tamari Čađenović, koja je optužena da je pronevjerila oko 35.000 eura, tako što je za sebe uzimala novac, a prikazivala ga kao trošak za službena putovanja poslanika.

Iz podgoričkog Osnovnog suda “Vijestima” je rečeno da početak suđenja još nije zakazan.

Blagajnici u Birou finansijskih poslova Skupštine Crne Gore na teret se stavlja produženo krivično djelo pronevjera i produženo krivično djelo falsifikovanje službene isprave.

“Okrivljenoj se stavlja na teret da je u toku 2016. godine prisvajala novac koji joj je povjeren u službi i da je kao službeno lice u službene isprave unosila neistinite podatke tako što je, kao blagajnica u Birou finansijskih poslova Skupštine Crne Gore, iz blagajne uzimala za sebe novac i na određeni broj naloga za službena putovanja stavljala lažne potpise poslanika i zaposlenih u Skupštini i drugih lica, kojima je navodno taj novac isplaćan na ime dnevnica za službena putovanja u inostranstvo”, piše u optužnom predlogu.

Na putnim nalozima za putovanja u inostranstvo za koje su opredijeljene dnevnice od 800 do 1.000 eura bili su lažni potpisi poslanika Jasmina Sutovića, Filipa Vukovića, Gencija Nimanbegua, Gorana Tuponje, Budimira Aleksića, Halila Dukovića, Almera Kalača, Dritana Abazovića, Draginje Vuksanović, Maje Ćatović, Strahinje Bulajića, Azre Jasavić, Vladislava Bojovića, Veljka Zarubice, Damira Šehovića, Ljuiđa Škrelje, Snežane Jonice, Obrada Gojkovića i Andrije Popovića. Tužilaštvo je ranije saopštilo da je, u odnosu na određeni broj putnih naloga za službena putovanja, za koji postoji sumnja da su falsifikovani, formiran poseban krivični predmet protiv za sada nepoznatog učinioca.

“Zbog produženog krivičnog djela pronevjera i produženog krivičnog djela falsifikovanje službene isprave, u kojem je u toku izviđaj i utvrđuju se odlučne činjenice i prikupljaju dokazi, obavještenja i podaci potrebni za identifikaciju učinioca i njegovo krivično gonjenje”, saopštili su iz tužilaštva.