Suđenje za pljačku Prve banke u Beranama: Gdje je svjedok bio tokom pljačke?

Svjedok je rekao da Cekovića ne poznaje, a da ostalu trojicu zna “onako” i “iz viđenja”
1137 pregleda 0 komentar(a)
Goran Milašinović, Foto: Jadranka Ćetković
Goran Milašinović, Foto: Jadranka Ćetković
Ažurirano: 03.10.2018. 05:45h

Beograđanin Goran Mihailović kazao je juče da nikada nije bio u Beranama, pa ni u martu prošle godine - za vrijeme pljačke filijale Prve banke.

To je saopštio iz beogradskog Istražnog suda putem video linka, u nastavku suđenja optuženima za razbojništvo Milanu Brkiću (18), Filipu Marjanoviću (19), Baraninu Goranu Milašinoviću i Podgoričaninu Milošu Cekoviću.

Milašinović je ranije tvrdio da ga je tog dana Mihailović dovezao do Berana i Rožaja, gdje se sreo sa prijateljem koji mu je donio neku robu iz inostranstva. On je govorio da o pljački nije ništa znao.

Svjedok je rekao da Cekovića ne poznaje, a da ostalu trojicu zna “onako” i “iz viđenja”.

Potom je rekao da se sjeća i da je upozao Milašinovića u jednom podgoričkom kafiću, gdje ga je prepoznao po fotografijama iz iz novinskih članaka.

Rekao je da se ne sjeća ni da li je u vrijeme pljačke bio u Crnoj Gori i kazao da nije tačna tvrdnja da je boravio u Baru sa bilo kim od optuženih.

Rekao je i da se sjeća da je jednom bio priveden u Rožajama, ali da ne zna kada je to bilo, iz kog pravca je došao u taj grad...

Na insistiranje suda, kazao je da je iznajmljivao stan u Podgorici prošle godine, ali je rekao i da se ne sjeća od koga, kolika je bila kirija i koliko je dana boravio u Podgorici.

Na pitanje da li je imao broj telefona Milašinovića, odgovorio je pitanjem: “Šta će mi njegov broj”...

Na većinu pitanja suda i odbrane optuženih, pa i na ono o cijeni avionske karte Beograd - Podgorica, Mihailović je odgovarao sa - “ne sjećam se”.

Milašinović je, međutim, ponovio da ga je ovaj tog dana vozio do Berana a potom i Rožaja: “Ne znam koja je viša sila u pitanju da ovako priča, da li je u pitanju strah ili nešto drugo i zbog čega ne govori istinu. Moj brat, koji je ovdje u sudnici, zna da se poznajemo”.

I Ceković je kazao da nije istina da se njih dvojica ne poznaju, podsjećajući da je Mihailoviću našao stan u Podgorici i nabavio tri telefonske kartice...

Vještak telekominikacija utvrdio je ranije da je Mihailović dana kada se desila pljačka u Beranama ostvario dva telefonska poziva iz tog grada.

Bonus video: