Nađa Janković druga na svjetskom takmičenju klasične gitare

Nađa Janković se takmičila u dva kruga sa najboljim mladim gitaristima iz cijelog svijeta
214 pregleda 5 komentar(a)
Nađa Janković, Foto: Privatna arhiva
Nađa Janković, Foto: Privatna arhiva
Ažurirano: 30.06.2015. 09:56h

Nađa Janković, četrnaestogodišnja gitaristkinja iz Kotora, osvojila je drugo mjesto na svjetskom takmičenju klasične gitare “Guitar foundation of America 2015”, koje se održalo od 23. do 28. juna 2015. u Oklahoma Sitiju u Americi.

Do ovog uspjeha Nađa je došla takmičeći se u dva kruga sa najboljim mladim gitaristima iz cijelog svijeta. Odsvirala je u dvije etape 24 minuta napamet izvedenog programa, različitih stilova i perioda.

U finalu koje se održalo u nedjelju 28. juna, odmjerila je snage sa četvoro najboljih i plasman na kraju takmičenja je sljedeći: prvo mjesto osvojila je Sedona Farber iz Amerike, drugo je osvojila mlada gitaristkinja iz Kotora, treće Shilong Fan iz Kine i četvrto Sebastijan Robles iz Kanade.

Nađa Janković završila je nižu muzičku školu “Vida Matjan” u Kotoru, odsjek gitara, u klasi prof. Dražena Jokovića i prof. Srđana Bulatovića i upisala je srednju muzičku školu u Kotoru, odsjek gitara, u klasi prof. Maroja Brčića. Nađa je učenica iste muzičke škole na odsjeku za klavir.

Bonus video: